Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: canon ef 70-300 is usm

Coś już napisał

Domyślnie canon ef 70-300 is usm

Witam wszystkich:-D moja przygoda z canonem zaczela sie niedawno. Mam obiektyw canona 70-300 is usm i czasami maksymalna ogniskowa mi nie wystarcza. Czy do tego obiektywu bedzie sie nadawal konwerter kenko 1.4x ??? Czy lepiej bedzie kupic inne szklo ??? Z gory dziekuje !!!!!

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin210178 Zobacz posta
    Witam wszystkich:-D moja przygoda z canonem zaczela sie niedawno. Mam obiektyw canona 70-300 is usm i czasami maksymalna ogniskowa mi nie wystarcza. Czy do tego obiektywu bedzie sie nadawal konwerter kenko 1.4x ??? Czy lepiej bedzie kupic inne szklo ??? Z gory dziekuje !!!!!

Zalezy jaki aparat, zalezy jakie zdjecia bedziesz robil, zalezy ile masz pieniedzy na cele foto.

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin210178 Zobacz posta
    Dokładając do tego szkła konwerter musisz pożegnać się z AF.

Coś już napisał

Domyślnie

mam canona 40d a pytam akurat o ten obiektyw bo juz go mam i tez wiem ze byloby lepsze jasniejsze szklo jezeli chce go laczyc z konwerterem tylko ze to sie wiaze z niemalymi wydatkami, myslalem ze da sie cos zrobic z tego co mam. Chcialbym sprobowac swoich sil robiac zdiecia ptakom

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Dokładając do tego szkła konwerter musisz pożegnać się z AF.
    To akurat nie jest takie pewne, bo akurat pytający ma 40d i po zalepieniu styków w Kenko, AF będzie prawdopodobnie działać na bocznych punktach i to całkiem nieźle. Praktykuję to zresztą sam w podobnie ciemnym 100-400 L IS.
    Ale 300mm na cropie to całkiem sporo jak do ptasiej fotografii. Od czegoś trzeba zacząć, telekonwerter nie jest niezbędny. Na początek lepiej inwestować w umiejętności niż w sprzęt.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 05-12-2008 o 20:40

Coś już napisał

Domyślnie

co to znaczy po zaslepieniu stykow w kenko ???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

marcin210178 .... Goethe na łożu śmierci w Weimarze powiedział: więcej światła. Ty także po podłączeniu konwertera powiesz to samo
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 05-12-2008 o 23:28
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów