Myślę że nie masz żadnych realistycznych danych statystycznych by mieć na to twierdzenie dowody.
Tak więc jest to co najwyżej Twoja opinia a nie fakt.
Właśnie to wpisałem + różne marki kompaktów. Nie zauważyłem ogromnie większej ilości znalezionych wyników akurat dla Canona. Za to znalazłem powyżej wspomniane linkami przykłady. Tak więc przy takim wyszukiwaniu - nie czuję się przekonany. Znowu niemerytoryczny argument.Wpisz "blad obiektywu" w google aby o tym sie przekonac.
Każda firma ma swój słynny błąd. Ot np Olympusowski "błąd zoomu" .Slynny Error 18 znany jest na calym swiecie, na wielu forach.
A spróbuj poszukać instrukcji rozbierania kompaktów innych firm... też znajdziesz.Zreszta dzieki jednemu z nich znalazlem instrukcje jak rozebrac Ixusa 60 i co trzeba zrobic, by odblokowac obiektyw. BTW nie pomoglo.
Wielu to znaczy ile? Na jakiej podstawie zmierzyłeś "co 4-ta" ?Wielu moich znajomych uzywa kompaktow canona. Co najmniej co 4-ta osoba zetknela sie z tym problemem i to bez widocznej przyczyny typu upadek.
Znowu... zamiast danych - gdybania.
Czemu chcesz dokopać Canonowi, że na siłę się upierasz nie mając żadnych merytorycznych danych?
Nie, nie bronię Canona, zwracam tylko uwagę że tak subiektywna ocena jest niemiarodajna. Proszę o obiektywne podejście - że każda firma ma podobne problemy, z podobną ilością egzemplarzy i nie ma żadnych merytorycznych przesłanek i realnych danych udowadniających 'przewagę' Canona akurat na tym polu.
Nie dajmy się zwariować tylko dlatego "a bo moje Canony się psują i Canon mnie tak bardzo skrzywdził" - każdemu się to zdarza, nie tylko tej firmie akurat najbardziej.