Cytat Zamieszczone przez o_andrzej Zobacz posta
Mysle, ze to przydarza sie wszystkim kompaktom, wielu firm, ale najczesciej wlasnie canonom.
Myślę że nie masz żadnych realistycznych danych statystycznych by mieć na to twierdzenie dowody.
Tak więc jest to co najwyżej Twoja opinia a nie fakt.

Wpisz "blad obiektywu" w google aby o tym sie przekonac.
Właśnie to wpisałem + różne marki kompaktów. Nie zauważyłem ogromnie większej ilości znalezionych wyników akurat dla Canona. Za to znalazłem powyżej wspomniane linkami przykłady. Tak więc przy takim wyszukiwaniu - nie czuję się przekonany. Znowu niemerytoryczny argument.

Slynny Error 18 znany jest na calym swiecie, na wielu forach.
Każda firma ma swój słynny błąd. Ot np Olympusowski "błąd zoomu" .

Zreszta dzieki jednemu z nich znalazlem instrukcje jak rozebrac Ixusa 60 i co trzeba zrobic, by odblokowac obiektyw. BTW nie pomoglo.
A spróbuj poszukać instrukcji rozbierania kompaktów innych firm... też znajdziesz.

Wielu moich znajomych uzywa kompaktow canona. Co najmniej co 4-ta osoba zetknela sie z tym problemem i to bez widocznej przyczyny typu upadek.
Wielu to znaczy ile? Na jakiej podstawie zmierzyłeś "co 4-ta" ?
Znowu... zamiast danych - gdybania.

Czemu chcesz dokopać Canonowi, że na siłę się upierasz nie mając żadnych merytorycznych danych?

Nie, nie bronię Canona, zwracam tylko uwagę że tak subiektywna ocena jest niemiarodajna. Proszę o obiektywne podejście - że każda firma ma podobne problemy, z podobną ilością egzemplarzy i nie ma żadnych merytorycznych przesłanek i realnych danych udowadniających 'przewagę' Canona akurat na tym polu .
Nie dajmy się zwariować tylko dlatego "a bo moje Canony się psują i Canon mnie tak bardzo skrzywdził" - każdemu się to zdarza, nie tylko tej firmie akurat najbardziej.