Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Problem z CANON 70-200mm f/4

Dylek
    Guest

Domyślnie Problem z CANON 70-200mm f/4

Witam wszystkich tych którzy to przeczytają i jeszcze bardziej tych którzy odpiszą.

Mam wyżej wymieniony obiektyw od września i generalnie jest zajeb....., ostrzy jak trzeba ale na manualu pierścień do ostrości po uzyskaniu granicy z którejkolwiek strony przesuwa się dalej, nic się nie zmienia w obrazie ale trochę mnie to zmartwiło a nie pamiętam jak było na początku bo się dopiero uczyłem tego całego sprzętu. Tak ma być czy lepiej oddać na gwarancję?? I tutaj też mam pytanko. Kupiłem go z USA i czy Canon polska uwzględni moje INTERNATIONAL WARRANTY(niby sama nazwa wskazuje ze powinni).

Dzięki z góry.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Tak ma być, to jest Full Time Manual.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Dylek
    Guest

Domyślnie

Dzięki ale mam też kita i dziś dostanietą nowa SIGME i takich rzeczy nie ma dlatego sie zacząłem martwic. Ale jak ma tak byc to spoko. A nie wiesz może jak to jest z ta gwarancją??

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Z tego co wiem żaden kit nie ma FTM, niektóre Sigmy chyba mają coś w tym stylu, ale raczej z wyższej półki.
    Canon Polska nie honoruje amerykańskiej gwarancji.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Dylek
    Guest

Domyślnie

Dokładnie chodzi mi o to że pierścień do manuala nie przesuwa sie w kółko tylko do pewnej granicy a w canonie sie kreci.

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

taj jest lepiej takie krecenie bez końca ma na celu zapobieganie przekręcenia i uszkodzenia obiektywu inaczej mówiac tak jest lepiej i tak ma być

Dylek
    Guest

Domyślnie

No i git majonez (jak mawia Pani Basia)

Uprawnienia umieszczania postów