Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Sigma 24-60 F/2.8 EX DG do 40d

Wojciech O.
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Co tam przenosić - google już zaindeksowało 1DIII i pleśń. Zaraz się zacznie
    No i zacznei sie globalny szał
    P.S. Moja pół roczna(gwar PL do 2011rocku) Sigma 24-70/2,8 zapewne będzie od poniedziałku na sprzedaż. Ale dopiero sie dowiem czy potrzebuje gotówki.

aambro
    Guest

Domyślnie

Wojciech O.
    a czy możesz się podzielić informacją jak ta sigma sprawuje się pod słońce?
    Pytam, bo używałem kiedyś sigme 28-70 z nikonem d50 i w pewnych określonych sytuacja robił mi mgłę - tak jakby totalnie zdjąć ze zdjęcia kontrast. Sigme 24-70 ex też na krótko miałem z d50 i było podobnie.

Ciekawy jestem jak z canone (np. z 40d) sprawuje się to szkiełko, bo bardzo mi odpowiadała ostrość i bokeh tego szkła - no i świetnie leżało w dłoni.

Mateusz_40d
    Guest

Domyślnie

Kupiłem oto Sigme, AF działa jak należy.Polecam !!

Wojciech O.
    Guest

Domyślnie

Witam widze ze odpowiedź odrobine spóźniona. Ale może komuś sie przyda. Starsza wersja bez napisau Macro faktycznie pod światło miewała dość poważne problemy z kontrastem i "zamgleniem" obrazu, w nowej nie zauważyłem tego. Choc miałem mało okazji próbować przy ostrym świetle, pogoda coś nie dopisuje. Napewno przy wpełni otwartej przysłonie nie ma flary. Totalne zero. Pojawia sie tak koło f=4 a zaczyna troszku przeszkadzać przy f=8 i zostaje na swoim poziomie. Z moim 40D po kalibracji przy pełnej dziurze i 24mm ostra jak żyleta przy 70 ta stara była lepsza. Co ciekawe po kalibracji zaczeła mi tak troszku dziwnie pracować. Niby trafi, a potem jeszcze poprawia. Mateuszu a którą kupiłeś??

Mateusz_40d
    Guest

Domyślnie

Kupiłem 24-60 mm.A tu dodaje link na którym są zdjęcia zrobione tym zestawem, od koszykówki do klawiatury. Oto link: http://www.photoblog.pl/maniagallery/

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów