Wojciech O.
a czy możesz się podzielić informacją jak ta sigma sprawuje się pod słońce?
Pytam, bo używałem kiedyś sigme 28-70 z nikonem d50 i w pewnych określonych sytuacja robił mi mgłę - tak jakby totalnie zdjąć ze zdjęcia kontrast. Sigme 24-70 ex też na krótko miałem z d50 i było podobnie.
Ciekawy jestem jak z canone (np. z 40d) sprawuje się to szkiełko, bo bardzo mi odpowiadała ostrość i bokeh tego szkła - no i świetnie leżało w dłoni.
Kupiłem oto Sigme, AF działa jak należy.Polecam !!![]()
Witam widze ze odpowiedź odrobine spóźniona. Ale może komuś sie przyda. Starsza wersja bez napisau Macro faktycznie pod światło miewała dość poważne problemy z kontrastem i "zamgleniem" obrazu, w nowej nie zauważyłem tego. Choc miałem mało okazji próbować przy ostrym świetle, pogoda coś nie dopisuje. Napewno przy wpełni otwartej przysłonie nie ma flary. Totalne zero. Pojawia sie tak koło f=4 a zaczyna troszku przeszkadzać przy f=8 i zostaje na swoim poziomie. Z moim 40D po kalibracji przy pełnej dziurze i 24mm ostra jak żyleta przy 70 ta stara była lepsza. Co ciekawe po kalibracji zaczeła mi tak troszku dziwnie pracować. Niby trafi, a potem jeszcze poprawia. Mateuszu a którą kupiłeś??
Kupiłem 24-60 mm.A tu dodaje link na którym są zdjęcia zrobione tym zestawem, od koszykówki do klawiatury. Oto link: http://www.photoblog.pl/maniagallery/