Witam.Nie dawno kupiłem body 40d i chce kupić do niego Sigme 24-60 F/2.8 EX DG. Czytałem o tym obiektywie i ma podobno problemy z AF.Ma ktoś ten obiektyw ? Prosze o Wasze opinie.Z góry dziękuje.
Witam.Nie dawno kupiłem body 40d i chce kupić do niego Sigme 24-60 F/2.8 EX DG. Czytałem o tym obiektywie i ma podobno problemy z AF.Ma ktoś ten obiektyw ? Prosze o Wasze opinie.Z góry dziękuje.
mam 40d + tą sigmę, problemów z AF nie stwierdzam, wręcz jestem bardzo zadowolony. w razie pytań pisz na adam.kiwior(małpa)gmail.com
nie pamietam juz gdzie to czytalem, ale conajmniej w dwoch miejscach (w tym CHYBA na optyczne.pl) bardzo zle opinie o tym szkle - znacznie gorzej wypadl w tescie, niz inne szkla tego producenta.
Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne
Dziękuje za odp. zastanawiam się jeszcze nad "TAMRON 28-75/2,8 Di XR LD Asp".Macie jakieś zdanie o tym obiektywie ?
Masz jakieś dodatkowe szkło szersze niż 24mm?Dla mnie i pewnie dla wielu 24 na cropie to wąsko i jak już to szukałbym czegoś jaśniejszego w zakresie od 17mm.Moje typy to Tamron 17-50/2,8 (opcja oszczędna) lub 17-55/2,8IS (full wypas).Wszystko zależy od zasobności portfela.
Niestety nie mam, kasa max 1300zł.
Tylko na troszkę większym zoomie mi zależy :] dobre opinie ma TAMRON 28-75/2,8 i chyba się skusze na niegopozdro
Bardzo często się z tym spotykam, że ludzie jako zoom traktują długą ogniskową, to znaczy 16-35 to nie jest zoom, za to 1200mm zdecydowanie jest...![]()
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston