Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Cięcie wywołanej kliszy

Miasto
    Festung Breslau

Domyślnie Cięcie wywołanej kliszy

Witam, ostatnio jak zanosiłem film do wywołania, to powiedziałem gościowi, żeby go pociął po wywołaniu, tyle że zapomniał:/ czy mogę coś zrobić źle jak będę go chciał pokroić samemu np. nożem do tapet? I jeszcze jedno - ktoś mi może wytłumaczyć czemu w takim mieście jak Wrocław nigdzie nie ma koszulek na kliszę? Byłem dzisiaj w kilku labach, empikach etc. i nikt tego nie miał. Może źle szukam?
    c300v + c28-90 + c75-300, cs5is; co z tego, ciąglem zielony:/ ale mozolnie się wprawiam^^

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tnij nożyczkami. Byle długie i ostre. Chyba, może coś źle szukałeś-chyba że aż tak bardzo się pozmieniało w laboratoriach!
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ram0n Zobacz posta
    Witam, ostatnio jak zanosiłem film do wywołania, to powiedziałem gościowi, żeby go pociął po wywołaniu, tyle że zapomniał:/ czy mogę coś zrobić źle jak będę go chciał pokroić samemu np. nożem do tapet? I jeszcze jedno - ktoś mi może wytłumaczyć czemu w takim mieście jak Wrocław nigdzie nie ma koszulek na kliszę? Byłem dzisiaj w kilku labach, empikach etc. i nikt tego nie miał. Może źle szukam?

... nie nożem, tylko nożyczkami standart po 4 kl. lub 6 Ja zazwyczaj ciołem po 6. Jak byś się " odezwał " z 4 m-ce to bym ci wysłał, bo cały worek wywaliłem do kosza.
    .. a co do kupna to
    http://allegro.pl/item494382944_hama...zt_krakow.html

Miasto
    Festung Breslau

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czerwiniak Zobacz posta
    dzięki za odp, że to koszulki są na alle to ja wiem, nie wiem czemu we Wrocławiu ich nie ma; nic będę musiał chyba wziąć z Krakowa; pozdro
    c300v + c28-90 + c75-300, cs5is; co z tego, ciąglem zielony:/ ale mozolnie się wprawiam^^

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jak nie ma jak są !
    - Sklepik z materiałami fotograficznymi na Kasprowicza koło wieży ciśnień
    - laboratorium Agfa na Jedności Narodowej
    itd
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jak robiłem na analogu to miałem taka "gilotynkę "specjalnie do tego celu.Miała prowadniczki wiec nie cięła po skosie.Może gdzieś znajdziesz.

Bywalec Awatar jar14
    Miasto
    Domanowice-Wrocław

Domyślnie

ja kiedyś kupowałem koszulki w sklepie na ulicy dworcowej ale dawno tam nie byłem więc nie wiem czy jeszcze jest ten sklep

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

tak na serio to można ciąć też nożyczkami po prostu i po problemie...

pozdrawiam
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Domyślnie

Całe życie ciąłem nożyczkami i było dobrze! Na oko (nawet kiepskie) da się bez problemu ciąć i zmieścić w przerwie między klatkami. Nożyczki nawet mi lepiej "podchodzą" bo jak mam położyć film na gilotynkę to mam wrażenie, że zaraz parę rysek się zrobi od niewidzialnych i wszechobecnych ziarenek piasku. Pociąłem w ten sposób setki filmów i slajdów. NIGDY nie miałem z tym problemów.

Uprawnienia umieszczania postów