Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Niemiecki "Saturn"

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Niemiecki "Saturn"

2 grudnia, Berlin.

Wchodzę, blask bożonarodzeniowych światełek w niemieckim centrum handlowym aż j*** po oczach. Zostałem wysłany z misją kupienia na prezent iPoda. Krążę po sklepie szukając jakiegoś Mega Avansu albo czegoś takiego. Nic. Podchodzę do obsługi. "Gdzie znajdę elektronikę"- zagaduję łamanym niemieckim.
    Pierwsza półka w sklepie... Nie! To nie jest prawda! 1d MKIII !!!! W zwykłym sklepie rtv-agd. (Jeśli był ktoś w Starym Browarze w Mega-Avansie wie co tam jest. 1 Canon, 1000D :/) Z mojej 13 osobowej klasy tylko ja ynteresujęę się fotografią, więc byłem sam, totalnie rozentuzjazmowany :P. Podchodzę do półki foto, a tam tak : 40D, 50D, 5D, 100-400, 200-400. O mało nie padłem.

Dziś poszedłem do polskiego rtv-agd (Mega-Avans) i jakiś taki nie dosyt pozostał. Pomyślałem, że muszę poprawić sobie humor i podchodzę do planu Browaru, szukam... Foto-Video. A&J Canon No i to jest klasa. Zjeżdżam schodami na poziom -1. Podchodzę rozglądam się a tu nic. Pytam się ochrony gdzie znajdę sprzęt foto. "Tam na końcu korytarza" Sklep był... Nikonowy. A najlepszy aparat jaki tam był do D300 (Odpowiednik bodajże 30D). Myślałem że padnę :/
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

bylem w saturnie w Bremie
    szczena mi opadla z tego samego powodu
    w gablotach topowe body i nie tylko
    topowe obiektywy wszystkich firm
    niestety nasz rynek ksztaltuja place (tak mi sie wydaje)
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale w Berlinie za każdą taką dostępność płacisz przy zakupie dowolnej rzeczy (ceny nasze a ich to teraz jakieś 10-20% różnicy na naszą korzyść, chyba że z hurtowni)

Początki nałogu

Domyślnie

gdybyśmy zarobki mieli na podobnym poziomie to i w polskim sklepie na półkach leżałby drogi sprzęt, teraz gdyby sklep specjalizujący się w agd postawiłby na półce wysokie modele aparatów to kto i kiedy to kupi,

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

w MM w Realu jak zawsze

sony A200, A300, A350, nikon D40, D60, D80 i pentax K200D xD w fotojokerze jeszcze canona 400D można zobaczyć przez szybkę a Stary Browar to już totalna załamka. Większa zabawa jest już tylko z zakupem szkieł w tych sklepach, w najlepszym przypadku po dwie sztuki każdego szkła. W MM jest faktycznie dużo szkieł ale można zapomnieć o wyborze z kilku sztuk bo najczęściej jedyna sztuka to ta w gablocie....

na szczęście jest Sigma Pro Cetrum w Przeźmierowie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

To mnie ostatnio dobija :/ chce faktycznie coś kupić - nie koniecznie foto ale elektronikę i co ? niema w czym wybierać, Kraków, Warszawa - przynajmniej gdzie byłem kicha. Zostają zakupy przez neta - ale człowiek czasem musi "pomacać" coś zanim kupi żeby wiedział za co płaci. Ja osobiście jestem strasznym estetą itp. - i nawet "złej jakości", mało estetyczne i/lub nieprzyjemnie plastiki (wykończenie itp. wg mojej oceny oczywiście, znając się trochę na foto i PSuciu na zdjęciu zawsze towar jest piękniejszy niż w rzeczywistości) doprowadza mnie do szału ewentualnie wpycha w paro dniową depresję - zwłaszcza jak ma to być prezent.

Teraz stoję przed ekstremalnym zakupem prezentowym - ramką cyfrową.
    Oprócz estetyki wykonania ważną rzeczą wiadomo jest jakość lcd. Już mnie serce boli jak myślę co te ekraniki potrafią.. A może się mylę ? Może ktoś wie gdzie w Krakowie podejrzę parę modeli na wystawce i odpalonych z fotami.
    Ostatnio edytowane przez Peie ; 03-12-2008 o 22:53

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie kupuj Manty. Plastikowy crap. Też wolę coś zobaczyć dotknąć no i najważniejsze mieć od razu. W siateczce. Usiąść sobie na przystanku i podotykać pudełko. Cudne
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

We Wrocławiu w No. 1 mają jeszcze troszkę więcej niz w jokerach i marketach.. Z saturna w Pasazu zniknely wszelkie canony - body.. Jakies szkła mają, ale mało ich tam..
    Na świat spoglądam przez armatę...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek_P Zobacz posta
    w MM w Realu jak zawsze

sony A200, A300, A350, nikon D40, D60, D80 i pentax K200D xD w fotojokerze jeszcze canona 400D można zobaczyć przez szybkę
    Hmm.. teraz to już jest Pentax K-m:wink: A ja z kolei do porowania mam cyfrowe.pl, co ciekawe ode mnie "rzut beretem" (doslownie) i nawet bliżej niz do MM. Oczywiscie poziom obsługi zupełnie inny.. Dają Ci do pomacania co chcesz, za ile chcesz i na ile chcesz (oczywiscie do momentu zamknięcia sklepu:grin
    I tak możemy sie bawić praktycznie wszystkimi korpusami i szklami dostepnymi w ich sklepie (przy czym czasem lepiej ich powiadomić jakiś czas wczesniej, bo nie zawsze maja w magazynie "na poczekaniu") Nie traktują Cię jak natręta, który "znowu chce u nich coś kupić", jak to jest np w przypadku standardowej obsługi dzialu foto w MM Tam, to nawet nie dadzą Ci dotknąć 40D z podpietą Sigmą 70-200 f/2.8, bo to już tak drogi aparat, że zwykly śmiertelnik nie powinien się na niego wogole ogladać.. Jednak po dłuższym nacisku z mojej strony sprzedawca poszedł za półkę, po czym za chwile wrócił z wiadomoscią, że "nie ma kluczyka do tej gabloty":grin: Klient po czyms takim moze tylko uśmiechnąć sie pobłażliwie, jednak daje to pewne świadectwo o takim sklepie (bo w tym wypadku nie byla to do konca wina obslugi)

Cytat Zamieszczone przez Fotograf1995 Zobacz posta
    Też wolę coś zobaczyć dotknąć no i najważniejsze mieć od razu. W siateczce. Usiąść sobie na przystanku i podotykać pudełko. Cudne
    dobre, dobre..:grin: to tak jak z kobietą w ciąży.. Dotykasz brzucha, ale czujesz, że coś pieknego jest w srodku..:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał Awatar Termos
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek_P Zobacz posta
    w MM w Realu jak zawsze

sony A200, A300, A350, nikon D40, D60, D80 i pentax K200D xD w fotojokerze jeszcze canona 400D można zobaczyć przez szybkę a Stary Browar to już totalna załamka. Większa zabawa jest już tylko z zakupem szkieł w tych sklepach, w najlepszym przypadku po dwie sztuki każdego szkła. W MM jest faktycznie dużo szkieł ale można zapomnieć o wyborze z kilku sztuk bo najczęściej jedyna sztuka to ta w gablocie....
    Ja widziałem w niejednym MM 5D i 40D... oczywiscie za 'pancerna':wink: szyba, a przy gablocie zawsze sie ktos krecil z obslugi
    5D

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów