Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 17-40 L zamienić na Tamrona?

Dopiero zaczyna Awatar Rrrr

Domyślnie 17-40 L zamienić na Tamrona?

Witam od kilku ostatnich dni jestem posiadaczem L-ki 17-40 ze światłem f/4. Szkło oczywiście świetne, ale świtało strasznie mnie drażni... przy gorszym świetle już nie zrobi się fajnego zdjęcia bez lampy (może się da ale ja nie doszedłem do tego). I myślałem nad sprzedażą owej L-ki i kupnie któregoś Tamrona ze światłem f/2.8 + lampa. Czy opłaca się ten interes? Może jednak zostawić canon-a.
    Strona domowa: http://tomaszkotarski.pl
    Tanie strony www na zamówienie.
    Druk wielkoformatowy w świetnej jakości.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rrrr Zobacz posta
    Witam od kilku ostatnich dni jestem posiadaczem L-ki 17-40 ze światłem f/4. Szkło oczywiście świetne, ale świtało strasznie mnie drażni... przy gorszym świetle już nie zrobi się fajnego zdjęcia bez lampy (może się da ale ja nie doszedłem do tego). I myślałem nad sprzedażą owej L-ki i kupnie któregoś Tamrona ze światłem f/2.8 + lampa. Czy opłaca się ten interes? Może jednak zostawić canon-a.
    Kupisz 5D to Ci ISO nie będzie przeszkadzać i światło f4 też troszkę przestanie.Za to poznasz świat ostrego,kontrastowego i bogatego w cudny kolor obrazka. Jeśli jednak myślisz o Tamronie to do 350D 17-50/2,8 będzie dobrym rozwiązaniem.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

a jakbyś szukał nabywcy na 17-40 daj znać

Domyślnie

nie rob tego :PP ja zmienilem tamrona 17-50 2.8 na C17-40 f4 i jestem naprawde zadowolony z tej zmiany...

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Może to 1ev niekiedy robi różnicę ale w cała reszta(kontrast, kolory, kultura pracy) przemawia za elą. Jeśli faktycznie tak często brakuje Ci światła to lepiej zaopatrz się w jakiś dobry dyfuzor na lampę albo dokup jakąś lepsza stalkę.

Bywalec Awatar radmro
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Ja zmieniłem 17-40 L ale na c 17-55 IS. Przymierzałem sie też do tamrona ale mnie przekonał (af i miękkość przy 2.8). Natomiast 17-40 przy wszystkich swoich zaletach był dla mnie za ciemny, za krótki i zbyt mało uniwersalny (do portretów sie za bardzo nie nadawał). Jeżeli bierzesz pod uwagę tylko tamrona to nie wiem co lepsze. Porozglądałbym sie raczej za używką 17-55 2.8 IS.
    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
    flickr

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym nie zamieniał. Jak potrzebujesz światła, to dokup jasną stałkę o najczęściej wykorzystywanej przez ciebie ogniskowej i po kłopocie.

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na twoim miejscu dokupiłbym C50 f1.4

Dopiero zaczyna Awatar vanish

Domyślnie

hm ja bym raczej nie sprzedawał w sumie mam oba obiektywy 17-40 L oraz T17-50 i powiem że częściej korzystam z elki może faktycznie warto kupić stałkę o ogniskowej która najbardziej ci odpowiada?

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzypol Zobacz posta
    Na twoim miejscu dokupiłbym C50 f1.4
    Święte słowa ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów