Strona 356 z 410 PierwszyPierwszy ... 256306346354355356357358366406 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 551 do 3 560 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Do zdjęć sportowych wybrałeś nie ten aparat. Jak już zdążysz, i zrobisz zdjęcie, porównaj sobie obrazek do tego z 40D, będziesz wiedział za co dopłaciłeś.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Z tym spustem tak jest jak piszesz ale idzie się przyzwyczaić, po miesiącu nie będziesz tego w ogóle odczuwał. Jest jeszcze sposób że AF ustawiasz na przycisku AF-ON i wtedy nie czuć takiego opóźnienia.

Domyślnie

Do zdjęć sportowych wybrałeś nie ten aparat. Jak już zdążysz, i zrobisz zdjęcie, porównaj sobie obrazek do tego z 40D, będziesz wiedział za co dopłaciłeś.
    ale w którym miejscu napisalem o zdjęciach sportowych?

Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja przedstawię bo widzę że Państwo się nie znają, Marcin-Ironia, Ironia-Marcin. 5D nie jest szybkim aparatem, wszyscy to wiedzą.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Ja przedstawię bo widzę że Państwo się nie znają, Marcin-Ironia, Ironia-Marcin. 5D nie jest szybkim aparatem, wszyscy to wiedzą.
    Hmm powiem tak..wiedzac ze jest to ironia nadal jej w Twojej wypowiedzi nie widzę. Bardziej wygląda mi to na zbyt szybkie przeczytanie postu z Twojej strony. Pozatym nie wszyscy wiedza ze 5d jest aparatem wolnym... mnie zdarzylo się o tym przeczytac tutaj, ale jak widac teoria ma sie nijak w porownaniu do praktyki.

Pozatym jeszcze odnosnie samego spustu migawki to nie rozumie takiej polityki Canona aby w drozszym aparacie montowac spust wolniejszy niz w starszych, tanszych modelach...tymbardziej jesli wydaje się, że jest to tylko kwestia konstrukcji samego spustu czyli sprawa czysto mechaniczna.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Na co Ci wygląda, Twoja rzecz, nie zmienia to faktu że 5D kupuje się dla obrazka, nie szybkości spustu. Moim zdaniem, piątka jest kastrowana z premedytacją, gdyby była szybka jak Ds to po co kupować Dsa?

Domyślnie

tak swoją drogą zastanawiam się czy istaniała by mozliwośc aby zamiast tego badziewia ktore wsadzili do 5d , w serwisie zamontowali spust z 40d...

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Na co Ci wygląda, Twoja rzecz, nie zmienia to faktu że 5D kupuje się dla obrazka, nie szybkości spustu. Moim zdaniem, piątka jest kastrowana z premedytacją, gdyby była szybka jak Ds to po co kupować Dsa?
    W 100% podzielam te teorie.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Uzależniony

Domyślnie

Masz na myśli shutter lag ? Bo nie bardzo rozumiem jak może być wolniejszy spust.
    Spust w 5D jest stworzony do przekadrowywania bardzo dobrze wyczuwalny jest moment kiedy łapie AF i kiedy robi zdjęcie. Jest też "miękki" nie trzeba dużo siły żeby go nacisnąć (u mnie zmniejszało to ilość poruszonych zdjęć).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_langner Zobacz posta
    ...wkurza mnie to takie 'wduszanie' spustu juz po ustawieniu ostrosci zeby zrobic zdjecie.
    Chcesz powiedzieć, że mając 40D nie wciskałeś spustu do połowy?
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 356 z 410 PierwszyPierwszy ... 256306346354355356357358366406 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów