Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Zarty...
Witam
Mam dwa pytaia . Pewnie mnie zaraz ktoś zrypie że jest google i wyszukiwarka na forum. Mam d700 i aktualnie sprzedaje d300 i d300s przymierzam się do zakupu 5dmkII lub drugiego d700.
1. Czy podczas filmowania można zmieniać przysłonę, czas, iso i wb?
2. Czy po podpięciu gripa (np. z paluszkami, chyba że istnieje jakiś mocniejszy aku jak w nikonie ) można uzyskać więcej fps niż 3,9 ?
w canonie nie uzyskasz większego FPS nawet jak podepniesz aku samochodowe ... niestety ten trik jest możliwy jedynie w Nikonie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
generalnie myślałem ze 5d2 jest ciut wytrzymalszy ... upadek z 50 cm skończył sie diagnozą - wymiana płyty głównej - popękane ścieżki na płycie
Ostatnio edytowane przez arrow ; 03-07-2011 o 13:02 Powód: Automerged Doublepost
Canon FF
1. tak, tak - ale będzie widać skoki jasności. Nie widać ich tylko w trybach Av i Tv (tzn. w Av widać jak zmieniasz ogniskową, ale nie widać jak automat reguluje czas i analogicznie w Tv). Podobnie z Iso i AutoIso, więc jako tako sensu to nie ma, bo jesteśmy albo zdani na automat i kompensację (która działa płynnie), albo na skoki jasności... Balansu nie można zmieniać w trakcie.
2. nie
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Czy można sprawdzić przebieg i jakim softem.
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Kwestia szczęścia, jakiś czas temu wyszedłem z psem na spacer, aparat miałem zawieszony paskiem na ramieniu, jak szarpnął to sprzęt poleciał z 1,5 metra z takim impetem, że jeszcze przekoziołkował trzy razy.
Poza kilkoma rysami i koniecznością podpiłowania pokrywy baterii nic się nie stało. Całe szczęście, że miałem manualne szkło, bo USM na 80% by się sypnął w czymś takim.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto