Strona 330 z 410 PierwszyPierwszy ... 230280320328329330331332340380 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 291 do 3 300 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ino bez przesady z tym bandicośtam na ISO100. Na wysokich czułościach owszem, ale żeby na ISO100 to zobaczyć, to trzeba forsować fotę o 4EV czy wyciągać detal z głębokiego cienia.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Zastanawiam się o czym tu wogóle debata? Banding przy ISO100?
    Ja rozumiem, że fajnie byloby, żeby wziąc aparat, na zielonym kwadraciku zrobić cyk, a potem magic wandem w PS kliknąć 5 razy i się zrobił naturalny HDR o jakości jak z 10 ekspozycji. Ale rozmowa o "bandingu" przy ISO100 to jakies nieporozumienie jest. ISO100 używa się, najoględniej mówiąc, jak mocne słońce świeci. Potrzeba wyciaganie cieni w takich warunkach oznacza, że nie ogarniamy ekspozycji.
    Jedyny sens porównywania bandingu w cieniach, to ISO1600 i więcej.
    Kurde, zaraz padnie w tym wątku tekst, że jakiś tam aparat jest lepszy, bo ma uchwyt na kubek z kawą. Wszystko fajnie, tez by się przydał , ale przypominam, że "aparat fotograficzny" służy do "fotografii", a mam wrażenie, że słowo fotografia, w tym co tu czytam, wogóle nie występuje.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jest jest, niestety :/ LowISO banding, wlasnie ten z ISO 100 byl najbardziej denerwujacy. I wcale nie trzeba 4EV, wystarczylo lekko rozjasnic cienie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Edit: Oczywiscie zalezalo to tez od struktyry detalu w cieniu. Czasami bylo zle, czasami mniej.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 06-05-2011 o 10:20 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Wystarczy pociągnąć mocniej fill light
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

W chwilę po zakupie (5D2) gościu o greckim nicku na dpreview fajnie to pokazał. Sample wrzucił z 85L - poszukaj
    the silence is deafening

Domyślnie

Ja tam rozumie ocb. Im większy zapas tym większa swoboda w "spieprzeniu zdjęcia" na zleceniu i naprawie obróbką, tym większe możliwości przy manipulacji zarówno dobrze jak i źle naświetloną klatką. Ale Bez jaj jest, w 40d już miałem wystarczający zapas(nawet do ISO 1600...), żeby trochę spieprzone zdjęcie(czy to z mojej winy czy z częściowej automatyki) naprawić. Tu jest podobnie IMHO. Cuda można tymi puszkami robić, nie ma co szukać dziury w całym.

Niech dadzą tą matryce z Pentaxa, co można fotki forsować ponad 10 EV, to już będzie pogrom i wszyscy szczęśliwi, dacie dziecku aparat, pocyka na auto a tatuś i tak z tego cuda wyciśnie na komputerze...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Chciałbym zobaczyć RAW z takiej matrycy, bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć.. 10EV..
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie Stopien zuzycia akumultora LP-E6 oryginału?

Z trzech kresek tylko 2 juz mam na zielono, a % mam 95 i pozotale dwa oryginały tez maj ju tylko dwie kreski.
    Jak to wyglada u was?

Domyślnie

denv`er nawet to zdjęcie z 40d które wylądowało na forum pentaxa to jest mojego autorstwa ;], bo byłem ciekawy jak bardzo moja puszka jest słaba .

Ja bym na pewno nie pogardził gdyby matryca rejestrowała więcej danych, ale to co jest mnie spokojnie zadowala.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja rozumiem, że fajnie byloby, żeby wziąc aparat, na zielonym kwadraciku zrobić cyk, a potem magic wandem w PS kliknąć 5 razy i się zrobił naturalny HDR o jakości jak z 10 ekspozycji. Ale rozmowa o "bandingu" przy ISO100 to jakies nieporozumienie jest. ISO100 używa się, najoględniej mówiąc, jak mocne słońce świeci. Potrzeba wyciaganie cieni w takich warunkach oznacza, że nie ogarniamy ekspozycji.
    to nie do konca tak
    zobacz:

To sa moje zdjecia z ostatniego slubu.
    Sytuacja dosyc istotna do uchwycenia - panna mloda wychodzi z samochodu i idzie do kosciola.
    Pech chcial, ze zaparkowali w cieniu, przy czym swiecilo w pelni slonce
    Wszystko to trwalo moze z 10 sekund wiec za bardzo nie bylo czasu na obejscie samochodu dookola i sprawdzenie z ktorej strony bedzie najlepsza ekspozycja w tak niesprzyjajacych warunkach.
    Tutaj jakbys sie nie ustawil to zawsze bedzie zle - i w takich sytuacjach miedzy innymi przydaje sie wyciaganie z cieni.
    Oczywiscie ja wyciagnalem chyba z 4EV z cienia, wiec i tak jestem az nazbyt zadowolony z tego co uzyskalem (porownujac do 30D ktorego meczylem 3 lata), no ale wiadomo - jak to na forach internetowych - wszystkim nie dogodzisz i nawet taka swoboda jak wyciaganie o 4EV z cienia przy ISO100 to za malo, bo z D7000 mozna wyciagnac wiecej

PS. oczywiscie znajda sie i tacy, ktorzy powiedza ze moglem doswietlic lampa ale od razu zaznaczam ze lampe blyskowa traktuje jako zlo konieczne i uzywam tylo i wylacznie kiedy nie mozna inaczej. w tym przypadku wiedzialem, ze mam ten luksus ze wyciagne sobie z cienia baaardzo duzo wiec lampe olalem :]
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Strona 330 z 410 PierwszyPierwszy ... 230280320328329330331332340380 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów