za używkę ze stanów to chyba normalna cena.. ostatnio poproszony zostałem przez jednego z kolegów z forum o pomoc w ramach "pomocnej dłoni" o przetestowanie w Kielcach właśnie 1Ds3 - zwłaszcza że sprzedawca tu na forum nie ma najlepszej opinii (domyślcie się kto to).. stan puszki co najmniej bardzo dobry, wszystko ok.. cena 10500 zł.. więc jak się poszuka to się da..
a co do tematu to do bym brał puszkę i szkło
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
11 tys to nie duzo, ale czy nie lepiej 5d II i dołożyć do szkła ?
kwestia czy potrzebujesz takiego AF/fps...
Ostatnio edytowane przez arturs ; 10-01-2011 o 14:22 Powód: oferta poza giełdą
----------------------------------------
5D Mark II , EOS 300
Mam pytanie do użytkowników 350'ek, którzy się przesiedli na 5 lub 5 mk2. 350 do asów AF nie należy, a o AF 5 też się naczytałem. A jak Wy porównujecie te dwa układy AF? Chodzi mi szczególnie o boczne punkty AF.
Pozdrawiam Rysiek
W jednym dniu przesiadłem się z 350D na 40D+5D1 i powiem tyle-nie myślałem ani sekundy nad porównaniem AF tych puszek. Obrazek z piątki spowodował, że nic inne nie było istotniejsze. 40D sobie leżało, teraz mam 5D2 i również nie porównywałem działania AF (znów jakoś obrazka). Po prostu trzeba robić zdjęcia i starać się robić to jak najlepiej tym co się ma. :-D
Co zrobisz jeśli ktoś napisze, że AF z 350D jest lepszykupisz 7D? W rękach miałem i w życiu bym nie zamienił mojej puszki na 7. Fakt, sportu nie cykam.
Zaliczyłem taką przesiadkę 350->5dI ale to było tak z 5 lat temu, wiec czas pewnie zatarł bezpośrednie wrażenia ale z tego co pomiętam subiektywnie, boczne AF w 350były gorsze niż w 5dI, natomiast boczne w 5dII, który użytkuję od 3 lat są wg mnie lepsze od 5dI.
Nie ukrywam, że i o 7D myślałem, ale szumy na wyższych iso w porównaniu z 5'ką jakoś mnie zniechęcają. Przyzwyczaiłem się do AF 350, co nie znaczy że chciałbym w następnym korpusie mieć taki sam lub gorszy - dlatego właśnie pytam. Jeśli jeszcze ktoś chce się podzielić swoimi doświadczeniami - zapraszam, nie krępujcie się![]()
Pozdrawiam Rysiek
5d2 lepszy AF, jak również bardziej widoczne jego działanie (większy wizjer, płytsza GO), zatem podwójnie lepszy :P
Operacja tuning
http://dc.watch.impress.co.jp/docs/r...21_417067.html
the silence is deafening
Jednym tak, a innym nie.
Nigdy mi się nie zdarzyło przypadkowe przełączenie, ale są tacy, którzy mieli taki przypadek.