Strona 309 z 410 PierwszyPierwszy ... 209259299307308309310311319359409 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 081 do 3 090 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie we wszystkich egzemplarzach występują takie problemy.
    A w których nie występuje? To może mojego też oddam na gwarancję i mi trochę bebechów powymieniają...
    Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    A no tak się zdarza czasami... Kółko na gripie blokuje się w połowie 'między kliknięciami' i wtedy te na body nie chce działać
    Potwierdzam, kółko w gripie czasami się blokuje.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie we wszystkich egzemplarzach występują takie problemy.
    Sporo czytalem i to raczej "ten typ tak ma". Wiele osob zwyczajnie tego nie widzi, bo np. nie molestuje zacienione elementy w obrobce.

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Są różnice pomiędzy egzemplarzami, nie wiem czy naprawili bo puszka nie wróciła jeszcze, aczkolwiek serwisant zapewnił mnie iż problem zniknie.
    Jak przyjdzie zrob zdjecie i sprawdz. Np. takie proste foto (idealne do sprawdzenia). I daj kilka filllight na zacionionym miejscu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja w sumie dopiero teraz po roku uzywania zauwazylem, ze wiele mocno kontrastowych scen (jak ta) rozjasniona daje niezly syf. Ale w normalnej fotografii nigdy nie zwracalo mojej uwagi (widocznie staram sie zawsze naswietloc foto jak trzeba, a potem minimalnie meczyc cienie).
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 17-11-2010 o 14:11 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek1976 Zobacz posta
    Grip oryginał, czy zamiennik? Miałem kilka dni pożyczony zamiennik, nie pamiętam jakiej firmy i to właśnie grip był powodem zawieszania się kółka nastaw.
    grip - zamiennik - alpha digital, ale nie słyszałem aby powodowały tego typu problemy ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A w których nie występuje?
    Zrób zdjęcie na iso 100, w LR3 ustaw black level na zero i zobacz w cieniach co się dzieje. Jak nie masz pionowych pasków to nie masz usterki z którą walczę.

U mnie ten syf pojawiał się również na video przy iso 800+

Domyślnie

.Potwierdzam, kółko w gripie czasami się blokuje.
    czyli pstrykać i nie panikować ;-) oki, dzięki za odpowiedzi :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Jak przyjdzie zrob zdjecie i sprawdz. Np. takie proste foto (idealne do sprawdzenia). I daj kilka filllight na zacionionym miejscu.
    Ja na tym zęby zjadłem (niestety), to tez był powód dlaczego na samym początku nie kupiłem 5D tylko A900 który cienie ma idealnie czyste, ale teraz potrzebuje tez pudło do video.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Ja na tym zęby zjadłem (niestety), to tez był powód dlaczego na samym początku nie kupiłem 5D tylko A900 który cienie ma idealnie czyste, ale teraz potrzebuje tez pudło do video.
    To musisz ostro wyciagac cienie?

Szukalem jakiegos zdjecia n a ISO 100, takie moocno kontrastowe,
    znalazlem i mocno powociagalem cienie. Dwa efekty LR2.6 i DPP najnowsze (efekty sa inna, bo ja na DPP nie znam sie wogole..)

To jest przyklad chyba mojego ekstremum wyciagania. Nigdy tak nie robilem, a zdjecia nawet jesli byly wyciagane to nigdy nie mialem problemow z taka kiszka, zwyczajnie nie mialem potrzeby siegac AZ TAK w glebokow cienie. Normalne, typowe cienie nie maja u mnie czegos takiego.

org pelna klatka
    lr
    dpp
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Moje 20D ma to samo... To chyba norma jak czytam, albo bywaja 5D2 majace niebo gorsze efekty.. Jak pisalem - typowe cienie nie maja tego, ale mowa o typowych, a nie ciemnosci egipskie, ktorych nie ruszam.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 17-11-2010 o 14:41 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

A w których nie występuje?
    Na przykład w moim. Oczywiście nie mówię o rozjaśnianiu cieni o ileś tam EV, bo wtedy lekki banding się pojawia w skrajnych przypadkach. Qbic miał inny problem - u niego banding pojawiał się nawet bez ruszania ekspozycji, tylko po zmniejszeniu poziomu czerni do 0 w Lightroomie. A to już nie jest prawidłowe zachowanie się matrycy.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mozesz wyslac jakiegos RAW na ISO 100 do przebadania? Bym ladnie porownal do mojej sztuki.

Domyślnie

Jasne, wieczorem będę w domu i wyślę.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 309 z 410 PierwszyPierwszy ... 209259299307308309310311319359409 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów