Strona 307 z 410 PierwszyPierwszy ... 207257297305306307308309317357407 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 061 do 3 070 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Mam pytanie. Dlaczego w Adobe Bridge CS5 bo ten mam w danych exifa pisze że tryb ekspozycji automatyczny chociaż zdjęcie robione było w trybie ręcznym ?
    a nie mylisz przypadkiem "metering mode" z "program mode" [nie wiem jak to jest w pl wersji bo nie uzywam tylko en]
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Raczej nie. Wygląda to tak

Na zdjeciach kumpla z 40d też tak miałem. To chyba jakiś problem samego Bridge'a

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A co to jest "Nie zapaliła się, tryb obowiązkowy" ? To tłumaczenie programu jakieś bardzo kulawe więc co tak na prawdę oznacza "automatyczny" dowiesz się jak odpalisz Bridge w wersji angielskiej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A to już proszę tutaj http://www.adobe.com/pl/aboutadobe/contact.html nie do mnie w kwestii tłumaczenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Manfred Zobacz posta
    chcialbym zeby poprawili "ukryte bledy"
    a najbardziej wk.....cy czasami low iso banding.
    Wydaje mi się ze to problem sprzętowy. Żaden firmware tego nie poprawił a miałem od 2.0.3 - 2.0.8.

Wysłałem body do serwisu bo w porównaniu do mojej Alfy 900 na niskim iso wychodzi z tego aparatu koszmarna sieczka.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A jak macie ustawiony Picture Style ? Niby przy dalszej obróbce w kompie zalecają Neutralny. A może jakiś sprawdzony własny preset ?

Domyślnie

W rawach nie ma znaczenia, jaki styl obrazu ustawisz. To tylko kilka parametrów (kontrast, nasycenie kolorów, poziom wyostrzania itp.), wpływających na wygląd jpega. Mam ustawiony N, bo coś ustawić trzeba, ale jpegów nie używam.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    To tylko kilka parametrów (kontrast, nasycenie kolorów, poziom wyostrzania itp.),
    Nieprawda.

Picture styles to przede wszystkim profil kolorow ktory ma zasadniczy wplyw na zdjecie, oczywiscie dla tych co robia w jpg.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Picture styles to przede wszystkim profil kolorow ktory ma zasadniczy wplyw na zdjecie, oczywiscie dla tych co robia w jpg.
    A profil kolorów to nic innego, jak indywidualne ustawienie parametru kontrast/nasycenie/odcień dla każdej składowej RGB.

Nawet gdybym robił jpegi, wolałbym mieć te ustawienia możliwie jak najbardziej neutralne, by nad kolorami popracować w postprodukcji, bo dopiero po zrzuceniu zdjęcia na kompa i przyjrzeniu się obrazowi pojawia się u mnie jakiś pomysł na to, czy trawka ma być bardziej czy mniej zielona, niebo bardziej czy mniej niebieskie, a gęby bardziej różowe, czy może jednak pomarańczowe.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Dzięki za info. Też jak coś poważnego robię to w RAW. Chyba generalnie to narzędzie coś spotkało się z małym zainteresowaniem fotografów skoro sam Canon wypuścił raptem 8 nowych profili.

Strona 307 z 410 PierwszyPierwszy ... 207257297305306307308309317357407 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów