Strona 258 z 410 PierwszyPierwszy ... 158208248256257258259260268308358 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 571 do 2 580 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    Naszla mnie taka mysl, ze moze canon siedzi jeszcze troche mentalnie w latach 80-tych, gdzie byl jasny podzial na amatrow i pro (gazety, pro studia), dlatego tak pozycjonowane puszki mialyby sens. teraz sie to troche pozmienialo i pol-amatorzy (i amatorzy tez) chca miec przyzwoite puchy (czyt. naprawde dobre), ale niekoniecznie z najwyzszej polki. Nikon to zrozumial i robi takie puszki - vide d700. Byc moze Canon zaczyna to w koncu rozumiec, bo pojawila sie jaskolka - vide 7d.
    nie bierzesz pod uwage jednej rzeczy - osoby zyjace z fotorafii w innych krajach stac na sprzet pokroju 1Ds z prostej przyczyny ... sa tam inne stawki

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vidocq Zobacz posta
    To nie do końca prawda.[..]
    Zgadzam sie z wiekszoscia tekstu, tyle ze mialem na mysli tylko korpusy.

Cytat Zamieszczone przez vidocq Zobacz posta
    PS
    Nie piszę tego na podstawie wykresów, tabelek i cenników, miałem D700, sprzedałem i kupiłem 5D MkII. Właśnie dla tych eLek f/4 IS
    Ja sobie tylko dywaguje. Sam mialem 5d (mkI) i d700 w tym samym czasie przez pare miesiecy i zostalem z 5d, ale ja dla stalek i obrazka.

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    nie bierzesz pod uwage jednej rzeczy - osoby zyjace z fotorafii w innych krajach stac na sprzet pokroju 1Ds z prostej przyczyny ... sa tam inne stawki
    Oczywiscie, ze biore. Mam jednak wrazenie, ze na zachodzie jest troszke tez inna kultura kupowania - ludzie jakby rzadziej kupuja pro sprzet foto, jesli go nie potrzebuja w 100%. Co wiecej, jakby paradoksalnie, wydaja sie mniej fanatyczni odnosnie kupowania sprzetu, wlasnie dlatego, ze moga sobie na niego normalnie pozwolic. Normalnie, tj. bez 36 rat, kredytow, etc.
    I moze dlatego, wiedzac, ze kupienie sobie 1dsMIV nie da im az tak duzej przewagi nad konkurencja (bo ja tez stac na taki sprzet), nie odczuwaja dodatkowych - mentalnych - benefitow z tego tytulu. Jak to na przyklad jest w Polsce. Podsumowujac: kupuja bardziej swiadomie.

EDIT: Ja tutaj nawet nie narzekam. Kupie sobie 5d mkII bo mi odpowiada ten aparat. Jesli sie pojawi mityczny 3d to sie nad nim zastanowie, ale w tej chwili nie rozpaczam ani nad pikselami, ani szumami, ani nawet AF'em. Choc naturalnie wolalbym wszystko lepsze
    Ostatnio edytowane przez spoon ; 29-01-2010 o 16:03
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Ludzie marudzicie, że tego nie ma tamtego nie ma. Czytam sobie ten wątek z ciekawości, przesiadłem się z 400d na 5 dmk2 tylko dlatego, że wytarła mi się cała guma i plastik od ręki w moim wysłużonym 400d Skoku jakiegoś wielkiego w zdjęciach nie zauważyłem, no może łatwiej osiągnąć pewne rzeczy w studio i inne jest obrazowanie.

AF starcza, bo ten aparat z natury jest dedykowany do studia. Jeśli miałbym się rozwodzić nad szklarnią c czy n i pod to dobierać body, to wybrałbym hassela i jego optykę, tam to panowie jest dopiero jakość i rozdzielczość.

Podsumowując, 5dmk2 Bardzo przyjemny I w zupełności wystarczający do zwykłej pracy af działa w jasnościach w sudio, dający w pełni zrealizować nawet najśmielsze sesje zdjęciowe.
    Moje skromne portfolio.
    Mój fecebook'owy profil
    ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Marudza najwiecej Ci ktorzy nie kupuja/nie maja tego body. Tacy, ktorzy chcieliby zamienic swoj aparat ale jakos tak nie moga, bo Canon, to bo tamto.
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venomer Zobacz posta
    przesiadłem się z 400d na 5 dmk2 tylko dlatego, że wytarła mi się cała guma i plastik od ręki w moim wysłużonym 400d Skoku jakiegoś wielkiego w zdjęciach nie zauważyłem,
    sorry Cię bardzo, to może lepiej (taniej)było kupic mniej zajechaną 400-setke, a może Twoja szklarnia już nie daje rady...
    (pisze szklarnia, zeby nie napisac, że to może fotograf nie daje rady...:-D wybacz, to nic osobistego...)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    sorry Cię bardzo, to może lepiej (taniej)było kupic mniej zajechaną 400-setke, a może Twoja szklarnia już nie daje rady...
    (pisze szklarnia, zeby nie napisac, że to może fotograf nie daje rady...:-D wybacz, to nic osobistego...)
    W pierwszym stwierdzeniu chyba masz rację , natomiast w drugim ... venomer daję radę i to jeszcze jak :-D.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Bez żartów - cropowe body z dobrym szkłem daje na ISO100 w studiu masakryczną jakość i choćby nie wiem jak bardzo byś chciał to trudno uzasadnić kupowanie do takiego zastosowania 5D MkII jakością zdjęć... Co innego tam gdzie nie ma światła...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venomer Zobacz posta
    Ludzie marudzicie, że tego nie ma tamtego nie ma. Czytam sobie ten wątek z ciekawości, przesiadłem się z 400d na 5 dmk2 tylko dlatego, że wytarła mi się cała guma i plastik od ręki w moim wysłużonym 400d Skoku jakiegoś wielkiego w zdjęciach nie zauważyłem, no może łatwiej osiągnąć pewne rzeczy w studio i inne jest obrazowanie.

AF starcza, bo ten aparat z natury jest dedykowany do studia. Jeśli miałbym się rozwodzić nad szklarnią c czy n i pod to dobierać body, to wybrałbym hassela i jego optykę, tam to panowie jest dopiero jakość i rozdzielczość.

Podsumowując, 5dmk2 Bardzo przyjemny I w zupełności wystarczający do zwykłej pracy af działa w jasnościach w sudio, dający w pełni zrealizować nawet najśmielsze sesje zdjęciowe.
    Znam Twoje zdjecia,jesli skoku jakosciowego nie widzisz(400d,5dmk2),to pytam:kto je robil??

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    Znam Twoje zdjecia,jesli skoku jakosciowego nie widzisz(400d,5dmk2),to pytam:kto je robil??

NIe napisałem, że nie widzę, ale jesli chodzi o pracę w studio to zamiast oszałamiającej rzucającej o glebę jakości, doszły mi tylko większe zniekształcenia ;P

Jeśli chodzi o możliwości rawów w warunkach studyjnych, naprawdę szału nie ma. I tak wszystko w Ps'ie ustawiam... 400d sprawdzał się, nie kupiłem ponownie bo chciałem mieć teraz coś na dłuższą chwilę i pewnośc, że mi się guma nie odklei

Inną sprawą jest robienie zdjęć w słabych warunkach. Tutaj 5d morduje...

Pozdrawiam kąśliwych kolegów po fachu
    Moje skromne portfolio.
    Mój fecebook'owy profil
    ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkness87 Zobacz posta
    da sie 5dmark2 zrobic reportaz slubny albo mecz siatkówki ?
    zartujesz, prawda? takie rzeczy da sie zrobic nawet Zenitem ...

Strona 258 z 410 PierwszyPierwszy ... 158208248256257258259260268308358 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów