Strona 256 z 410 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266306356 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 551 do 2 560 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Co do AF - nowa piatka ma dodatkowo 6x pomocnicze punkty AF (niewidoczne w wizjerze)
    http://images.anandtech.com/reviews/...5d2/5d2-af.gif
    Stara chyba nie ma, ale nie pamietam.
    dodatkowo do centralnego, ale tylko w trybie servo. stara tez miala.
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    A z ciekawości - jak to robisz?
    Do złożenia linijka z ekranem do kalibracji szklarni - proponuję szkielet z plexi

do ściągnięcia
    http://www.fotograflublin.pl/bp/LENS_linijka_foto.zip

zdjęcia poglądowe wykonane na szybko z ręki (polecam kalibrować ze statywu)

http://www.fotograflublin.enterpol.pl/lens_001_d.jpg

http://www.fotograflublin.enterpol.pl/lens_002_d.jpg

ze względu na grubość plexi i pochylenie linijki ustawić zero w linii z ekranem AF

http://www.fotograflublin.enterpol.pl/lens_003_d.jpg

polecam,

pozdrawiam,
    Cezary.
    Ostatnio edytowane przez CEZAREUSZ ; 07-02-2010 o 20:26
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    A ja bym bardzo chcial zobaczyc dwa sample z 5d1 i 5d2, dwa te same kadry, te same ustawienia, te same szklo. I chcialbym zobaczyc na wlasne oczy "plastikowosc" marka i przepiekne kolory jedynki.
    Co prawda kadr nie ten sam... ale tak trochę na wesoło, skojarzyło mi się z tym postem...

Z fotki z 5D mk II aż bije plastikiem po oczach ;-)

http://e2.pudelek.pl/p1882/9717421000154cde4b5ec7a9
    vs
    http://e1.pudelek.pl/p1656/97dbd6f2000559884b5ec7d0

A fotki załączone z artykułu:
    http://www.pudelek.pl/artykul/22492/...yla_mi_zdrade/

Domyślnie

No dobra, to i ją dołączam do grona zadowolonych użytkowników nowej piątki. Starej nie miałem więc nie muszę nic porównywać. Za to w stosunku do 40D to jest przepaść, śmiem nawet porównać to do różnicy pomiędzy kompaktem a amatorskim DSLR.

Piszę to w kontekście kolegi który kilkanaście stron wcześniej mówił że upgrade z 40D na 5DmkII nie przynosi wcale AŻ takich różnic w obrazowaniu. Ja twierdzę że przynosi , szczególnie na otwartych przysłonach f/1,4 - f/2

Aha i jeszcze te wszystkie nowe 'ficzery':
    - filmy - mega zaj.. :grin:, na plaźmie 42% miód malina uzyskać taką jakość w LOW LIGHT
    - LCD - w stosunku do 40D, ehh w końcu wszystko widać jak nalezy!
    - Micro regulcja AF - SUPER ! co prawda tylko jeden z moich 7 obiektywów
    potrzebował regulacji, ale zawsze! Nie muszę sprzętu na żytnią wysyłać
    - czyszczenie matrycy - cieszę się że jest, w 40D ani razu nie musiałem używać gruchy
    - AF - cóż ... w 40D i tak używałem głownie centralnego więć szoku nie doznałem , może lag time jest trochę gorszy ale minimalnie

To tyle tak na szybkość, może komuś się przyda, bo przyznam że polowałem na starą piątkę przez prawie 2 miesiące aż podjąłem tą moim zdaniem słuszą decyzję i jestem zadowolony

Aha , najlepsze że dopiero po kilku dnia się kapnąłem że na zdjeciach nie mam.... winiety !!! nawet robiąt 24/1,4 he he , jak zacząłem grzbebać w menu to zauważyłem że jest funkcja rozjaśniania brzegów obrazu po rozpoznaniu obiektywu przez body. Trochę się zdziwiłem , na plus w sumie, bo na razie nie zauważyłem aby to np pogarszało jakość zdjęć...

p.s. jedyna ściema, to taka że trafiłem egzemplarz z 2 hot pikselami czerwonymi i czasem wyjdą na wysokim iso, najwet przy otwartej przysłonie, ale zdaje się że to się mapuje - rozumiem że tylko Żytnia, tak ?
    Ostatnio edytowane przez Arek_Gd ; 28-01-2010 o 09:39
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    No dobra, to i ją dołączam do grona zadowolonych użytkowników nowej piątki. Starej nie miałem więc nie muszę nic porównywać. Za to w stosunku do 40D to jest przepaść, śmiem nawet porównać to do różnicy pomiędzy kompaktem a amatorskim DSLR.
    Hmmm... Ja również zdecydowałem się przesiąść się na 5DmkII i skoro piszesz o takich przepaściach, to co ja mam powiedzieć skoro obecnie jestem użytkownikiem C 400D?

Mam nadzieję, że również będę mógł niedługo powiedzieć "dołączyłem do grona zadowolonych użytkowników..." Czytałem i pytałem na temat jakże "słynnego" AF i wiem sporo o różnicach między 5D2 a 40D czy 50D ale jakoś mało wypowiedzi było w kwestii 400D vs 5D2???: Ktoś ma jakieś zdanie na ten temat?

(aaa - ku ścisłości, nie fotografuje sportu, ani żadnych dynamicznych motywów.. raczej jestem "flegmatykiem" fotograficznym Działam na zasadzie: ustawić sobie kadr, poczekać na światło i "ten moment", ustawić AF 5x, przemyśleć co mam do przemyślenia i dopiero zrobić zdjęcie itd. Raczej skupiam się wokół pejzażu i portretu. O ile w przypadku tego pierwszego z 400D nie było problemów (bo i jak?) to przy portrecie i jasnych szkłach czasem się gubił... interesuje mnie jak to będzie z 5D2)
    Ostatnio edytowane przez yooli ; 28-01-2010 o 11:56

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yooli Zobacz posta
    (aaa - ku ścisłości, nie fotografuje sportu, ani żadnych dynamicznych motywów.. raczej jestem "flegmatykiem" fotograficznym Działam na zasadzie: ustawić sobie kadr, poczekać na światło i "ten moment", ustawić AF 5x, przemyśleć co mam do przemyślenia i dopiero zrobić zdjęcie itd. Raczej skupiam się wokół pejzażu i portretu. O ile w przypadku tego pierwszego z 400D nie było problemów (bo i jak?) to przy portrecie i jasnych szkłach czasem się gubił... interesuje mnie jak to będzie z 5D2)
    5d2 ma zdecydowanie celniejszy AF niż 400D.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    p.s. jedyna ściema, to taka że trafiłem egzemplarz z 2 hot pikselami czerwonymi i czasem wyjdą na wysokim iso, najwet przy otwartej przysłonie, ale zdaje się że to się mapuje - rozumiem że tylko Żytnia, tak ?
    Powiem Ci dobrą wiadomość : też miałem dwa hot pixele i po wgraniu nowego firmaware zniknęły .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    5d2 ma zdecydowanie celniejszy AF niż 400D.
    no i pięknie dzięki!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Powiem Ci dobrą wiadomość : też miałem dwa hot pixele i po wgraniu nowego firmaware zniknęły .
    wow, od razu jak to przeczytałem sprawdziłem w aparacie i mam wersję 1.1.0 , coś mi się wydawało że to najnowszy firmware...

dzięki za info , idę szukać
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Coś już napisał
    Miasto
    londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yooli Zobacz posta
    Hmmm... Ja również zdecydowałem się przesiąść się na 5DmkII i skoro piszesz o takich przepaściach, to co ja mam powiedzieć skoro obecnie jestem użytkownikiem C 400D?

Mam nadzieję, że również będę mógł niedługo powiedzieć "dołączyłem do grona zadowolonych użytkowników..." Czytałem i pytałem na temat jakże "słynnego" AF i wiem sporo o różnicach między 5D2 a 40D czy 50D ale jakoś mało wypowiedzi było w kwestii 400D vs 5D2???: Ktoś ma jakieś zdanie na ten temat?

Ja przesiadłem z 400d na 5d ii. Kup a zobaczysz bo ciężko mi to opisać.

Strona 256 z 410 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266306356 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów