Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
Przyjacielu mimo, że sam fotografuję piątką to mam do Ciebie krótkie aczkolwiek treściwe pytanie - podaj mi proszę choć JEDEN parametr pełnej klatki Canona, który jest lepszy od konkurenta D700. Tylko jeden proszę. Mam świadomość, że skoro mowisz o "wszystkich poza AF" to nie sprawi to Tobie problemu prawda?
Ale z jakiego powodu powinienem Tobie cokolwiek udowadniać? Będąc użytkownikiem piątki doskonale wiesz jaką on ma przewagę nad siedemsetką, Odnoszę wrażenie, iż chcesz mnie sprawdzić, podważyć moją wiedzę i umiejętności, a może nawet ośmieszyć. Tylko w jakim celu? Dla własnej przyjemności? Nie bądźmy uprzedzeni i złośliwi w stosunku do innych i nie traktujmy ich z góry (choć w sumie to takie polskie - nie uważasz?).

Lepsza jest choćby rozdzielczość (mimo, iż nie zawsze więcej znaczy lepiej i mimo iż dla mnie 12 mln wystarcza). Lepsze odwzorowanie kolorów w portrecie, o wiele lepszy jest sam uchwyt puszki (choć to kwestia indywidualna). Większy jest wybór szkieł i co nie jest bez znaczenia, są one nieco tańsze.

Odpowiadając na czyjeś pytanie. Na cropie używam głównie 35/1.8, więc 50-tka jest naturalnym wyborem pod mały obrazek. Z tym, że niezależnie na co padnie wybór, będzie to słoik Sigmy. Dodatkowymi obiektywami będzie podstawowy zoom w zakresie ~24-70(105), oraz stałka 85/1.8 i być może jeszcze jedna dłuższa stałka.

Pozdrawiam i więcej życzliwości życzę