Strona 248 z 410 PierwszyPierwszy ... 148198238246247248249250258298348 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 471 do 2 480 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    5D mark II to nie jest "sprzęt profi".
    To aparat dla zaawansowanego amatora, profi to seria 1D(s).
    Ciekaw jestem ile wytrzyma 40d za trzecim razem już nie wstawało coś zardzewiało w środku - serwis wita .
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 14-01-2010 o 19:36
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michut Zobacz posta
    Mam dwa spostrzeżenia dot. pracy 5D Mark II i chciałbym zadać Wam fundamentalne pytanie… „Czy też tak macie?”
    1. cytat ze specyfikacji: „Środowisko pracy: 0 – 40°C, wilgotność nieprzekraczająca 85%”
    Fotografowałem w W-wie, na ulicy, w warunkach: -4°C, wilgotność 93%. Aparat siadł po kilkunastu minutach pracy [jedyny objaw to zero reakcji po naciśnięciu spustu migawki – stan baterii OK!, pomiar ekspozycji działał…]
    Formalnie miał prawo protestować… ale wydawało mi się, że sprzętem profi da się pracować na mrozie tym bardziej, że 20D i 50D nigdy nic podobnego mi nie zafundowały…
    2. ustawiłem balans bieli wg wzorca a mimo to poszczególne ujęcia [przy tym samym oświetleniu] różnią się pomiędzy sobą temp. barwowa w zakresie kilkuset °K.
    Też tak macie???
    ad.1 W styczniu 2010 r. przy obficie padającym śniegu przez ok. 20-30 min robiłem fotki na ulicy i zero problemów:-D a obiektyw 16-35II był praktycznie mokry. Po przyjściu do domu wytarłem z wody i wysuszyłem obiektyw i puszkę i jest ok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michut Zobacz posta
    Mam dwa spostrzeżenia dot. pracy 5D Mark II i chciałbym zadać Wam fundamentalne pytanie… „Czy też tak macie?”
    1. cytat ze specyfikacji: „Środowisko pracy: 0 – 40°C, wilgotność nieprzekraczająca 85%”
    Fotografowałem w W-wie, na ulicy, w warunkach: -4°C, wilgotność 93%. Aparat siadł po kilkunastu minutach pracy [jedyny objaw to zero reakcji po naciśnięciu spustu migawki – stan baterii OK!, pomiar ekspozycji działał…]
    Formalnie miał prawo protestować… ale wydawało mi się, że sprzętem profi da się pracować na mrozie tym bardziej, że 20D i 50D nigdy nic podobnego mi nie zafundowały…
    2. ustawiłem balans bieli wg wzorca a mimo to poszczególne ujęcia [przy tym samym oświetleniu] różnią się pomiędzy sobą temp. barwowa w zakresie kilkuset °K.
    Też tak macie???
    ja swoja 5dii robilem przy mrozie -20 (odczuwalna -25) i pieknie chodzilo. nic sie nie zawiesilo. Jedyno co to lcd wolniej dzialal i palce mi odpadaly.
    www.mkonopka.pl

5d2 + Ls + 580ex II,

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja robiłem ostatnio 5D Mark II + 70-200 f/4 na rajdzie. 2 do 3 godzin, pełna śnieżyca momentami ledwie było widać, aparat i obiektyw mokre aż ociekały. Potem go tylko przetarłem i tyle. Nic mu się nie działo

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

zdarzyło sie juz komuś padniecie migawki w 5d2 ??
    Canon FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    zdarzyło sie juz komuś padniecie migawki w 5d2 ??
    padniecie nie, ale sie zawieszala, serwis przeprowadzil regulacje i jest OK

Uzależniony

Domyślnie

mkII w koncu jest opisywany jako uszczelniony
    ale z temperatura pracy zaskoczony jestem, wczoraj robilem zdjecia wieczorem na miescie i zadnych klopotow nie bylo

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    mkII w koncu jest opisywany jako uszczelniony
    ale z temperatura pracy zaskoczony jestem, wczoraj robilem zdjecia wieczorem na miescie i zadnych klopotow nie bylo
    Temperatura pracy zazwyczaj jest podawana powyżej 0 stopni.
    Nie ma się co tym przejmować tylko robić zdjęcia. Przy mrozie rzędu -15 znacznie większym problemem są kostniejące palce niż marznący aparat.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam serdecznie.
    Proszę mi napisać, jak to jest na prawdę z autofocusem w 5dmk2? Obecnie mam nikona d300 i zastanawiam się, czy w kwestii AF, zmiana na body z tematu, będzie mnie bardzo bolała. Przyznaję, że bardzo często używam skrajnych pół af w nikonie, a z tego co widzę, 5dmk2 ma pola af praktycznie w centrum kadru. W zasadzie to jedyna rozterka, która mnie powstrzymuje przed zakupem tej puszki. Alternatywą, dla mnie niemal idealną jest d700, ale ...przeraża mnie polski serwis.
    Do body podpięta będzie 50mm f1.4, niezależnie na co padnie wybór.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Będzie z całą pewnością gorzej niż w D300/700. Ja nie narzekam, nawet na boczne. Ale mogłoby być ich więcej, bardziej rozproszone i trochę pewniejsze.

Strona 248 z 410 PierwszyPierwszy ... 148198238246247248249250258298348 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów