Strona 228 z 410 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278328 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 271 do 2 280 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mam EXTRIII 8GB, wersja 30mb/s, uzywalem z 20D, teraz jest w 5D. Nie widze wogole z nia problemow, sprawdzila sie pieknie w 20, teraz slicznie i szybko dziala z markiem. Wogole chyba nawet szybciej chodzi, bo 20D raczej szybkosci extreme III (zwlaszcza tej przyspieszonej 30mb) nie wykorzystywal. Mam oryginal oczywiscie.

Wogole jest sens kupna extreme 4 do 5D mark II? Zastanawia mnie czy 40mbit/s a 30 bedzie w piatkach zauwazalne znaczaca.

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Slyszalem opowiesc o SD Extrim III ze komus wypadal w bloto chyba i nadal dziala tylko chyba jeszcze byla robierana?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Wogole jest sens kupna extreme 4 do 5D mark II? Zastanawia mnie czy 40mbit/s a 30 bedzie w piatkach zauwazalne znaczaca.
    Na logikę: jeśli zapełnienie bufora w 5II zdarza się tylko tym, którzy sprawdzają czy się uda, a w normalnych warunkach pracy tym aparatem EXIII wyrabia się z ogromnym zapasem, to po co? W starszych aparatach (gdzie najpierw zapisywało, a później był podgląd a do tego wciśnięty spust przerywał zapis), miało to sens, teraz paląca się lampeczka w niczym nie przeszkadza. Kupowanie szybszej karty służy chyba tylko po to, żeby się kolegom pochwalić.
    Jarek

Dopiero zaczyna Awatar klisu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    Jaką kartę wobec tego możecie polecić z wystarczającym transferem do video a tym samym bez ryzyka zapchania buforu serią RAW-ów
    Kingstony 133x, zdecydowanie za mało, ma ktoś doświadczenie z Pretec 233x np. http://www.allegro.pl/item830615717_...6_gb_233x.html ?
    Ja korzystam z Preteca. Bez problemów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    Jaką kartę wobec tego możecie polecić z wystarczającym transferem do video a tym samym bez ryzyka zapchania buforu serią RAW-ów
    Błąd w rozumowaniu. Do video wystarczy nawet stosunkowo wolna Sandisk Ultra II (15MB/s). Jeśli strzelasz RAWy seriami, to nawet najszybsza Extreme PRO (90MB/s) nie uchroni przed zapchaniem bufora.

Domyślnie

No nie wiem czy błąd w rozumowaniu.
    Proste porównanie Pretec 133x na video przytyka zapis, Extreme III chodzi całkiem ok.
    Podobne parametry do tego SanDiska ma przywołany Pretec 233x, a ponieważ jest o 1/3 tańszy zastanawiałem się czy warto "przepłacać"

No i Preteca chyba nie podrabiają
    Ostatnio edytowane przez focus ; 01-12-2009 o 10:40 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

A nie martwisz się że za puszkę też przepłaciłeś?
    Te o 1/3 tańsze też robią zdjęcia

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    moim zdaniem alternatywą SanDisk 16GB Extreme III
    jest SanDisk 16GB Extreme III

Mam tą kartę i spisuje się doskonale. Kupując aparat niezłej klasy chyba głupio wkładać badziewiastą kartę.
    Dokładnie - jak dla mnie SanDisk 16GB Extreme III oraz SanDisk 8GB Extreme III
    rewelacyjne

Słyszałem ze z nowym rokiem bedą modyfikowane w/w modele na transfer 40 z obecnych 30

Domyślnie

Posiadam kilka kart SanDisk Extreme III prawdopodobine oryginały i podróbki, bo różnice w szybkości są zauważalne. Teraz czekam na targi foto w Łodzi, aby kupić coś na 100% oryginalnego. Jeżeli można mam jeszcze jedno pytanie dotyczące podróbek baterii do 5d2, czy ktoś użytkuje i jak się spisują? No i może przy okazji opinie na temat zamienników gripa. Wiem możecie napisać, że przy tym body nie ma co oszczędzć stosując zamienniki, ale czasami po co płacić za logo canona.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Początki nałogu

Domyślnie

SanDisk Extreme seria 30MB/s jest zupełnie wystarczająca do JPG (video i tak dużo mniej potrzebuje). W serii RAW dość szybko się tnie...Szybsza karta, szczególnie z UDMA pozwala zapisać kilka rawów więcej. Mam taką Lexara 16GB i jest różnica. Nie mówie o późniejszym zgrywaniu zdjęć czy ich przeglądaniu na kompie prosto z karty...tu różnica jeszcze większa. Generalnie jednak, przy dużej ilości fot, szybsza karta daje zawsze przewagę. Gdzieś w tym wątku o tym było i o teście karcioch Roba Galbraith'a - ale gdzie?
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Strona 228 z 410 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278328 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów