Strona 206 z 410 PierwszyPierwszy ... 106156196204205206207208216256306 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 051 do 2 060 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzieki dalem na serwo i jest jak powinno
    jarek

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -jaro- Zobacz posta
    Dzieki dalem na serwo i jest jak powinno
    jarek
    czyli nieostro??
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Maik30d,
    robisz w RAW'ach, czy puszka tworzy te JPG'i?

Jaki masz workflow?

Wyostrzasz cos?
    Te fotki robiłem w JPG, pozatym nic nie robiłem przy nich. Na pierwszym zdjęciu jest najwięcej tych pixeli. Na reszcie jest ok.

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Otworzyłem tylko 2314 (do reszty zniechęcił mnie skutecznie serwis file4u) i oprócz jednego piksela poniżej napisu Samsung w DVD nic ciekawego nie ma. Naprawdę czymś się przejmujesz, czy może chcesz sprzedać swoją puszkę za 5k zł?
    postaraj się ściągnąć inne zdjęcia, najbardziej widać te dziwne objawy na zdjęciu płotu. AA i nie chcę sprzedać puszki

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    czyli nieostro??
    ostro ja uzywam w wiekszosci manualnych obiektywow i mam specjalna matowke stad potrafie dokladnie ustawic ostrosc, ale przy przymknietej przyslonie czesto dla autofokusa jest za ciemno zeby potwierdzic piknieciem i musze wtedy otwierac przyslone az piknie, potem przymykac i dopiero robic fotke uffff.... na serwo, tak jak pisales, problem znika. dzieki
    jarek

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    Te fotki robiłem w JPG, pozatym nic nie robiłem przy nich.
    Ja bym zerknal na RAW'a. Juz kiedys widzialem jak mechanizm wyostrzania tworzy biale punkty na ciemnym niebie (aczkowliek nie byl to akurat mechanizm puszki 5D II).
    Pozdrawiam!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Ja bym zerknal na RAW'a. Juz kiedys widzialem jak mechanizm wyostrzania tworzy biale punkty na ciemnym niebie (aczkowliek nie byl to akurat mechanizm puszki 5D II).
    Zrobiłem foty w raw. Na zdjęciach nieba są "gwiazdy". Okiem ich nie widzę, w wizjerze na 105mm też nie, więc na 99,9% ich nie ma a na zdjęciu są. Drugie foto zrobiłem w domu ( te same ustawienia) i nie ma takich objawów. Co to może być ??

Uzależniony

Domyślnie

Moja sugestia - wykonaj dwie długie ekspozycje bezchmurnego nocnego nieba (najlepiej tylko nieba) w jakimś umiarkowanym odstępie czasu (rzędu czasu ekspozycji) i porównaj położenie punktów (także wzajemne), do tego wykonaj ekspozycję ze zdecydowanie dłuższym czasem i sprawdź czy owe punkty aby nie rozciągają się bardziej. Na zakończenie jeszcze kadr pionowy i zwróć uwagę na orientację kresek (bo IMHO "punkty" to to nie są, przynajmniej na pierwszym zamieszczonym zdjęciu).

Dla 100% pewności możesz też zakombinować jakąś dodatkową osłonę od światła pasożytniczego, ale IMHO te ślady to gwiazdy i tyle (choćby patrząc na ten jeden, na który na pierwszym zdjęciu, wlazła chmura... tak ładnie "przygasł") ;-)

Słabe nerwy ludzie dzisiaj mają 8)
    ...a poruszany problem nadaje się IMO do wydzielenia do osobnego wątku
    Ostatnio edytowane przez APP ; 01-08-2009 o 09:30

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mógłby ktoś sprawdzić czy działa mu automatyczne kasowanie bracketingu (CF I/4) bo wydaje się że ta opcja u mnie albo nie działa albo coś źle robię, ale w każdym razie jak w menu ustawię AEB i zrobię 3 zdjęcia to robią się prawidłowo (z korekcją) ale automatycznie opcja AEB się nie wyłącza.. niezależnie od ustawienia ww. CF'a
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Mógłby ktoś sprawdzić czy działa mu automatyczne kasowanie bracketingu (CF I/4) bo wydaje się że ta opcja u mnie albo nie działa albo coś źle robię, ale w każdym razie jak w menu ustawię AEB i zrobię 3 zdjęcia to robią się prawidłowo (z korekcją) ale automatycznie opcja AEB się nie wyłącza.. niezależnie od ustawienia ww. CF'a
    "Auto Cancel is whether or not the bracketing cancels when you turn off the power or change lenses." http://www.kenrockwell.com/canon/20d...-functions.htm
    .

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    "Auto Cancel is whether or not the bracketing cancels when you turn off the power or change lenses." http://www.kenrockwell.com/canon/20d...-functions.htm
    no nie mam właśnie ze sobą instrukcji a siedzę na wakacjach - ale chyba jest tak jak piszesz.. dzięki.. chyba że ktoś jeszcze zerknie do instrukcji i potwierdzi lub zaprzeczy
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 206 z 410 PierwszyPierwszy ... 106156196204205206207208216256306 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów