Strona 200 z 410 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 991 do 2 000 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ja tez bardzo lubie 50mm na FF ale wszystkie 50'tki Canona sa takie nijakie, mam 50L i AF to niestety loteria
    Ja na 5DII i 50/1.4 robię większość kościelnych fotek. Wejście, wyjście, przysięga, komunia itd... Szkło jest szybkie i rewelacyjne optycznie. Zarzut o nijakość ogniskowej zwalić można tylko na brak pomysłów. 50tka to chyba najbardziej twórcza ogniskowa.
    Uwaga! ktoś wyżej pisał o loterii z trafianiem 50L. Dorzucę jeszcze powolność i ogromne aberracje chromatyczne do f/2. Na plus mogę pisać o przepięknym kontraście i kolorach.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Uwaga! ktoś wyżej pisał o loterii z trafianiem 50L. Dorzucę jeszcze powolność i ogromne aberracje chromatyczne do f/2.
    Dziwny jest ten świat
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dziwny jest ten świat
    Nie kumam. Nie zgadzasz się, czy jak? Miałem do czynienia z dwoma egzemplarzami, pierwszy w dodatku był nieostry. Nie mam tego szkła na co dzień, nie twierdzę, że wiem o nim wszystko. Jak wiesz coś więcej, to przestań sadzić cytatami, tylko pisz.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Zgadzam sie z oskarowym w 100%. mam obie 50tki. Wole 50usm. optycznie podobnie. Af sredni i tu i tu. Pod swiatlo bardzo podobnie w obydwu. Bokeh i kontrast lepszy z L.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Nie kumam.
    Ja nie o 50L, z twoich ust taki tekst fjiu, fjiu
    A 50L... no cóż kontrola jakości ot cały problem (głównie) Canona.
    the silence is deafening

Domyślnie

tak z innej beczki - czy u was sraw 10mpix w stosunku do rawa 21mpix jest mniej ostry w 1:1 ?? Mam na mysli obrobke w ACR. Wszystkie ustawienia aparatu na 0 - z reszta ACR ich chyba i tak nie widzi.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Domyślnie

/.../Zarzut o nijakość ogniskowej zwalić można tylko na brak pomysłów. 50tka to chyba najbardziej twórcza ogniskowa.
    /.../
    l
    Zgadzam się! Wystarczy zajrzeć na flickra żeby na grupach dedykowanych 50mm (niezależnie od nazwy producenta szkła) znaleźć mnóstwo świetnych pomysłów i inspiracji.
    Po jakimś czasie spędzonym z moją dotychczasową szklarnią osiągnąłem stan o którym śpiewa znajomy ksiądz słowami: "nie brak mi niczego".
    85mm - portret, 12-24mm - landszaft i architektura, 50mm - wszystko jak leci . No przesadzam... jednak czegoś brak! 35mm by się przydało do spacerów po ulicy i focenia fasad po przeciwnej stronie. 50mm za wąsko a 24 za szeroko, poza tym mój zooooom jednak odbiega jakością obrazu od stałek... także 35mm mus kupić no i może jak wyjdzie Distagon ZE to też się skuszę... Ale to wszystko w okolicach choinki. Póki co - WAKACJE! Koniec myślenia o zabawkach, czas zacząć robić zdjęcia! Ale jeszcze mały OFF a propos łonanizmu: strasznie się jaram Gitzo Vintage... coś pięknego! Tylko prawdę powiedziawszy, wolałbym dobre szkło za cenę takiego statywu.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    tak z innej - czy u was sraw 10mpix w stosunku do rawa 21mpix jest mniej ostry w 1:1 ?? Mam na mysli obrobke w ACR. Wszystkie ustawienia aparatu na 0 - z reszta ACR ich chyba i tak nie widzi.
    sraw 10mpix jest mniej ostry ale i szumy duzo mniejsze tak jakby inny algorytm działał

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piast Zobacz posta
    sraw 10mpix jest mniej ostry ale i szumy duzo mniejsze tak jakby inny algorytm działał
    Pewnie to efekt interpolacji.
    5D EOS50 G9 580EXII

Domyślnie

no ale na logike biorac to wlasnie powinno byc odwrotnie - szumy szumami ale jak sie zmniejsza ilosc pixeli to sie wyostrza obraz a nie na odwrot. Interpolacja to przeciez dodawanie pixeli na zasadzie usredniania i wowczas sie traci ostrosc a tu sytuacja jest odwrotna. Mogliby to tez w sofcie poprawic bo powoli dochodze do wniosku, ze lepiej jednak jechac na slubie na 21 mpix.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Strona 200 z 410 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów