Strona 193 z 410 PierwszyPierwszy ... 93143183191192193194195203243293 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 921 do 1 930 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

czyli jednym slowem c1 jak mniemam jest najlepszym obecnie softem do obrobki RAW
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    czyli jednym slowem c1 jak mniemam jest najlepszym obecnie softem do obrobki RAW
    to nie takie proste :-D
    zgodnie z hasłem "dla każdego coś miłego" jest w tym względzie spora rozbieżność

najbardziej popularnym jest niewątpliwie ACR

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    niekoniecznie - z narzędziami do obróbki RAWów tak jak z aparatem - najważniejszy jest operator - mnie C1 bardzo pasuje - co prawda bardziej pasowała mi wersja 3.x ale już do nowej przywykłam i też jest OK, DPP od zawsze mnie wkurzał, do LR nie mogę się przekonać pomimo 3krotnego podejścia, na Photoshopa CS4 mnie nie stać więc nie używam - czasem jak muszę coś obrobić dalej do korzystam z ACR i photoshop Elementsa ale rzadko.. jak muszę coś bardziej podłubać to GIMPa też używam.. podejrzewam że ludzie posiadający i dobrze znający CS4 nie zamienili by go na nic innego - kwestia operatora.. dla mnie C1 jest o tyle dobry że po wywołaniu jpga ten już jest praktycznie gotowy do zrobienia odbitek czy galerii i nic więcej przy nim nie dłubę..

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    najbardziej popularnym jest niewątpliwie ACR
    no, LR coraz bardziej depcze mu po piętach - chociaż to ten sam silnik.. a co do obróbki to ciekawe ile z tego softu jest (w polsce) legalnego..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 23-05-2009 o 23:18 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    niekoniecznie - z narzędziami do obróbki RAWów tak jak z aparatem - najważniejszy jest operator - mnie C1 bardzo pasuje - co prawda bardziej pasowała mi wersja 3.x ale już do nowej przywykłam i też jest OK...
    Ja zauwazylem jedno i co mi sie podoba a czasem nie, to algorytm ostrzenia w C1 4.x... W 3.x.x bylo to jakos lepiej zrobione. W nowej przy powiekszeniu 1:1 i z ustawieniem defaultowym to kaszana, choc ogladajac nie w 1:1 lepiej niz w LR jest... Hmm Macie jakies uwagi do tego ?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    Ja zauwazylem jedno i co mi sie podoba a czasem nie, to algorytm ostrzenia w C1 4.x... W 3.x.x bylo to jakos lepiej zrobione. W nowej przy powiekszeniu 1:1 i z ustawieniem defaultowym to kaszana, choc ogladajac nie w 1:1 lepiej niz w LR jest... Hmm Macie jakies uwagi do tego ?
    takie jak ty.. ale to w zasadzie kwestia zmiany defaultowych ustawień - Soft Look to 130/0,8/1.0, Standard Look to 130/1.3/1.0 - zapisujesz je jako default i powinno hulać.. to raczej kwestia wcześniejszych narzekań że C1 nawet jak teoretycznie nie było ustawione na wyostrzanie to i tak wyostrzało (trzeba było dodatkowy haczyk wyłączyć) więc teraz to trochę zmienili.. czy na korzyść.. nie wiem.. na początku mnie wkurzało, teraz się przyzwyczaiłem i jest całkiem znośnie.. Poza tym oglądanie 21Mpix w 100% jest naprawdę bez sensu..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie Czy AF trafił?

Mam pytanie:
    Celowałem w lewą część oprawki okularów pani po prawej (lewy okular). Czy wg Was AF trafił tam gdzie go skierowałem, czy nie?

Ewentualnie, czy szkło jest ostre, czy nie? A może nie da się tego określić z tego sampla?
    Jakby coś, to wszystkie dane w EXIF.

Nie pytam o kadr i walory artystyczne, bo zdjęcie albumowe - pytam o sprawy techniczne...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Mam pytanie:
    Celowałem w lewą część oprawki okularów pani po prawej (lewy okular). Czy wg Was AF trafił tam gdzie go skierowałem, czy nie?

Ewentualnie, czy szkło jest ostre, czy nie? A może nie da się tego określić z tego sampla?
    Jakby coś, to wszystkie dane w EXIF.

Nie pytam o kadr i walory artystyczne, bo zdjęcie albumowe - pytam o sprawy techniczne...

to nazywa sie nuda, zaby takie posty pisac.

odpowiedz: tak, wg mnie, wszytsko jest oki.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Canon Enable Manual Exposure in Video on EOS 5D Mark II
    http://www.dpreview.com/news/0905/09...iifirmware.asp

Jednak się zdecdowali dać kontrolę manualaną w video.

- Full aperture selection
    - ISO speed: Auto, 100 – 6400 and H1
    - Shutter speed: 1/30th – 1/4000th second
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    to nazywa sie nuda, zaby takie posty pisac.
    Tak, może to trochę tak wyglądać i post faktycznie trochę na podpuchę, ale jestem po prostu bardzo pozytywnie zaskoczony - pstryki, wykonane w dobrych warunkach - w 99% AF trafił, a i operatorowi dość łatwo przyszło opanować tak słabo oceniany AF. Ot bardzo miła niespodzianka. :-)

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    odpowiedz: tak, wg mnie, wszytsko jest oki.
    Dzięki :-)

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jednak się zdecdowali dać kontrolę manualaną w video.
    Czyli zmiękli - to dobrze :-)

Choć zachwycać się chyba zacznę, jak to sam przetestuję - do 2 czerwca spokojnie jeszcze nasz ulubiony C może się z obietnicy wycofać...
    Ostatnio edytowane przez kmleon ; 27-05-2009 o 06:05

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak się zdecydują dać auto ISO w trybie Manualnym fotografowania, to będę usatysfakcjonowany...

Strona 193 z 410 PierwszyPierwszy ... 93143183191192193194195203243293 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów