Co do C1 - ostatnio męczę trial Lightroma - kolega jest bardzo zadowolony - a ja nie mogę się przemóc do niego - niby fajny itp. - ale jednak C1 bardziej mi pasuje - zarówno pod względem obsługi jak i plików jpg które tworzy.
Coś dziwnego piszesz o trialu do C1 - wczoraj albo przedwczoraj sciągałem ostatnią wersję z phaseone - śmiga aż miło - przed chwilą zdezaktywowałem sobie moją wersję żeby sprawdzić i w tralu jak najbardziej zarówno w wersji PRO jak i zwykłej działa bez zarzutu wszystko..
- w ogóle to jakby ktoś był zainteresowany "przedłużeniem" triala to taką stronkę znalazłem - wygląda na to że działa też w ostatniej wersji - żadnych cracków itp. tylko modyfikacja rejestru..
I profile aparatów są w C1 już wrzucone - jak włączasz jakiegoś RAW'a to się wyświetla już z profilem puszki "generic" - i kolory są wtedy naprawdę przyzwoite - więc te różnice może są właśnie z powodów które wymieniłem - a C1 PRO polecam - bo w porównaniu do LR przynajmniej mnie o wiele lepiej się pracuje - i jak masz wersję z karty SanDiska to upgrade do PRO kosztuje 229 euro co nie jest wygórowaną ceną..
Pozdrawiam..