Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    sa moze jakies porownania pod wzgledem kolorow odnosnie 5dmkI i mkII ? pamietam, ze swego czasu w tym watku ktos pisal, ze z dwojki kolory sa chlodniejsze i juz nie takie jak kiedys . macie moze linki do testow? jestem tez ciekaw jaki maja poglad na ta kwestie osoby ktore sie przesiadly lub uzywaja dwoch puszek rownoczesnie.
    Akurat kolorami można sobie dowolnie manipulować w sofcie, więc to nie ma akurat najmniejszego znaczenia, jakie kolory który model "produkuje". Ja doświadczenia żadnego z 5D nie mam, poza oglądaniem zdjęć (piękne kolory!) ale u siebie mieszam w WB plus jakieś tam krzywe tylko wówczas gdy balans bieli zapomnę własciwie ustawić... zatem wina jest po stronie fotografa a nie aparatu.
    Ale soft załatwia sprawę bez pudła... Jeśli dobrze ustawię WB, to żadne ingerencje w kolory nigdy nie są potrzebne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez -jaro- Zobacz posta
    Sa niestety tez minusy. Zeissy w warincie ZE czyli do Canona nie maja pierscienia regulacji przyslony tak jak w wersji do nikokna czy pentaksa. Ustawia sie ja pokretlem na puszcze, tak jak to w obiektywach canona i niestety wyklucza to jak na razie uzywanie ich do krecenia filmow
    jarek

Jarku, ja nigdy nie filmowałem 5DmkII. Może kiedyś... Póki co do robienia filmów czuję jakąś awersję. W ogóle mnie to nie kręci. Ale nie wykluczam...
    Córka ma kamerę to w razie czego mam i sprzęt i operatora!
    Po co więc męczyć Canona?
    Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 22-05-2009 o 22:53 Powód: Automerged Doublepost
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów