Strona 191 z 410 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201241291 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 901 do 1 910 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -jaro- Zobacz posta
    dokladnie tak. distagon 21. w wakacje zeiss ma wypuscic ten obiektyw z wersji ZE czyli do canona. juz nie moge sie doczekac
    jarek
    Bo to jest obecnie najbardziej oczekiwane szkło do Canona!
    A co do CZ 35 f/1,4 to gra IMO raczej nie jest warta świeczki. Sprawdzałem na Ebayu i wychodzi że za podobną cenę masz (nie mniej magiczne!) Canonowskie szkło 35mmL. W tym przypadku bym się nie zastanawiał tylko brał systemowe.
    Zaś sample z Zeissowskiego 35mm 2,0 są IMO gorsze niż z ruskiego MIR'a który kosztuje... 70 funtów(!!!). Brak im właśnie... magii , do tego sprane kolory.
    Serdecznie pozdrawiam i łączę się w oczekiwaniu na Distagona 21mm.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

roznorodnosc swiata i opinii jest zawsze inspirujaca. ja sprzedalem canona jak porobilem troche fotek distagonem.
    jarek

Domyślnie

Jarku, czy mogę prosić o wklejenie jakiejś próbki? Bo jeśli pozbyłeś się wyjątkowo udanego 35L to przecież nie z fanatyzmu tylko Cajs musiał pokazać coś naprawdę niezykłego...
    Tyle znalazłem na flickrze:
    http://www.flickr.com/groups/503725@N22/pool/
    Widać duży potencjał a w połączeniu z 5DMkII nawet i trochę magii... niezwykle piękny bokeh. Tyle że porównując z samplami z Canona 35mmL widać że obydwa obiektywy są na podobnym poziomie... tak dobre, jak jak dobry jest fotograf.
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 19-05-2009 o 22:18
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    robienia sportu 5D :-)
    niezwykły brak cropa by się odczuwało... szeroko nie trzeba, a mm brakuje i pieniędzy w kieszeni. to chyba fanatykiem trzeba być ,']
    Może jeszcze safari z 5D :P
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Domyślnie

a ten distagon 21mm to nie przebije przypadkiem cenowo nikkora 14-24?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    a ten distagon 21mm to nie przebije przypadkiem cenowo nikkora 14-24?
    To tak jak z Mercedesem: płacisz za gwiazdę na masce.
    Kogo stać - będzie jeździł.
    Inni zaś będą twierdzić, że Mercedes to przewartościowany syf.

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Mam pytanie do uzytkownikow 5d mark2? Czy jest wiekla roznica w uzyciu oryginalow gripa i baterii w porownaniu do nie OEm-ow. Czy uzycie nie oryginalow nie powoduje jakiegos zagrozenia dla aparatu fotograficznego? Mam dosyc duzo obiektywow roznych systemow i z czesci chcialbym korzystac na Canonie (Hasselblad, P6, Mamiya, C/Y, Voigtlander, M42, M39, PK/A) czy mozecie polecic jakies dobre adaptery ale z ebay. Wiem, ze nikt za mnie nie bedzie szukac co mam kupic wiec moze przyklad Exacta/EOS

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

jest o tym cały wątek - zagrożenia w używaniu akumulatora nie oryginalnego nie ma ale pozytywy (niższa cena) nie równoważą negatywów (dodatkowa ładowarka, brak komunikacji z body przez co tracimy dokładną (co 1% ) - informację o stopniu naładowania)
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    jest o tym cały wątek - zagrożenia w używaniu akumulatora nie oryginalnego nie ma ale pozytywy (niższa cena) nie równoważą negatywów (dodatkowa ładowarka, brak komunikacji z body przez co tracimy dokładną (co 1% ) - informację o stopniu naładowania)
    Wybaczcie, ze nie przejrzalem forum ale strona z waszego serwera laduje mi sie srednio 90sek (wczoraj jak zakladalem konto bylo bardzo szybko) forum pentaxa podobnie, wiec nie moglem sie doczekac na wyniki wyszukiwania. . Ale dzieki za odpowiedz.

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Forum "chodzi teraz szybko". Poczytalem troche i znalazlem pare odpowiedzi na niektore moje "problemy". Nie wiem do konca jak wyglada sprawa z obiektywami M42, M39, T2, YS, ktore maja podobna wysokosc gwintu. Czesc sie wypowiada, ze nie ma problemu tlumaczac, ze to sprawa lepszej czy gorszej jakosciowo przejscowki. To juz wiem, natomiast interesuja mnie takze obiektywy manualne PK/A, ktore sa warte tego aby je zalozyc do Canona. Czytajac opisy aukcji doszukalem sie uwag ze strony sprzedajacych, ze aby uniknac uderzania lustrem o tyl obiektywu trzeba zmodyfikowac obiektyw. Czy jest tu ktos, kto ma takie doswiadczenia i chcialby sie nimi podzielic? Tego nie moge znalezc, mozliwe, ze przez specyficzny sposob w jaki dziala ta funkcja na CB. Jezeli taki watek juz jest to wystarczy mi link. Czy sa tacy, ktorzy obcinali lustro w EOS-ach aby nie niszczyc obiektywow, ktore sa warte czasem gruba kase.
    Jeszcze jedna sprawa.
    Poniewaz jestem pentaxiarzem chcialem podzielic sie bardzo milym odczuciem jakie sie ma czytajac o Pentaxie na tym forum, zwlaszcza pierwszych kilka stron watku o K10D i ogolnie uwagi o dobrej jakosci obiektywow z mocowanie M42

Strona 191 z 410 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201241291 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów