Jest to bardzo prawdopodobne.
Co wcale nie musi oznaczać, że obejmie nową piątkę.
Jest to bardzo prawdopodobne.
Co wcale nie musi oznaczać, że obejmie nową piątkę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dokładnie! A jak jeszcze chcesz trochę popracować z lampą, gdzie pomiar światła błyskowego związany jest z pkt. centralnym i jakimś cudem uda Ci się przekadrować i strzelić fotkę, to i tak będzie źle naświetlona, bo oczywiście błysk będzie mierzony nie tam gdzie byś chciał.
Bardzo trudno jest wcisnąć po kolei *, AF-ON, przekadrować i spust - mimo wszystko trwa to długo i się do szybkich ujęć nienadaje...
Ale mimo tych wad lubię tą puszkę... Przynajmniej więcej z niej wychodzi zdjęć, które mi się podobają - a dzięki 21MP można trochę pocropować, choć czasem nie do końca o to chodzi...
kosztuje ok 1000 $ i trudno go znalezc, ale pomysl nad wersja 2.8 ma tez taki i jest rownie doskonaly i duzo mniejszy wiec bardziej poreczny. no i oczywiscie tanszy
jarek
jaro a uzywasz moze na FF czegos szerszego(w stylu 17-22mm) manualnego co by przymkniete mialo dobre rogi?
Jest jedno dobre manualne szkło o tej szerokości: Distagon 21mm.
Carl Zeiss Distagon 21 mm f/2.8 ponoc drogie i ciezko dostepne ale niby rewelacyjne optycznie ... oczywiscie to jedynie ploteczki nie potwierdzone namacalnie przeze mnie, ciekawe jak sie sprawuje to szklo z 5d mark 2
Canon FF
dokladnie tak. distagon 21. w wakacje zeiss ma wypuscic ten obiektyw z wersji ZE czyli do canona. juz nie moge sie doczekac
jarek