Strona 190 z 410 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200240290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 891 do 1 900 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest to bardzo prawdopodobne.
    Co wcale nie musi oznaczać, że obejmie nową piątkę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Dużo się tu ostatnio mówi o obiektywach manualnych.
    Sądzę że dla osób fotografujących bez presji czasowej to może być całkiem interesujący wybór.
    polecam ci distagona 35/1.4. niesamowite szklo. uzywam od roku i nie zaminilbym na canona. jest dosc drogi ale jest tez wersja 2.8 i jest rownie znakomita choc, moze to niewymierny argument, mniej magiczna
    jarek

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jest to bardzo prawdopodobne.
    Co wcale nie musi oznaczać, że obejmie nową piątkę.
    wiem, ale np. mi chodzi tak na prawdę o szkła...

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Dokładnie na tym polega słabość AFu w 5D i 5D2 że żadnym innym niż środkowym punktem sobie servo nie zrobisz. To samo tyczy się ustawiania ostrości z jasnymi stałkami. Przy szybkiej akcji nie masz żadnych szans żeby ustawić ostrość na cokolwiek co nie jest w środku kadru bo nie zdążysz przekadrować. Zostają ci tylko centralne kadry takie jak pokazałeś albo cropowanie.
    Dokładnie! A jak jeszcze chcesz trochę popracować z lampą, gdzie pomiar światła błyskowego związany jest z pkt. centralnym i jakimś cudem uda Ci się przekadrować i strzelić fotkę, to i tak będzie źle naświetlona, bo oczywiście błysk będzie mierzony nie tam gdzie byś chciał.
    Bardzo trudno jest wcisnąć po kolei *, AF-ON, przekadrować i spust - mimo wszystko trwa to długo i się do szybkich ujęć nienadaje...
    Ale mimo tych wad lubię tą puszkę... Przynajmniej więcej z niej wychodzi zdjęć, które mi się podobają - a dzięki 21MP można trochę pocropować, choć czasem nie do końca o to chodzi...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -jaro- Zobacz posta
    polecam ci distagona 35/1.4. niesamowite szklo. uzywam od roku i nie zaminilbym na canona. jest dosc drogi ale jest tez wersja 2.8 i jest rownie znakomita choc, moze to niewymierny argument, mniej magiczna
    jarek
    Chetnie bym kupił w cenie do 2 kzł tylko skąd
    ?
    hm...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kosztuje ok 1000 $ i trudno go znalezc, ale pomysl nad wersja 2.8 ma tez taki i jest rownie doskonaly i duzo mniejszy wiec bardziej poreczny. no i oczywiscie tanszy
    jarek

Domyślnie

jaro a uzywasz moze na FF czegos szerszego(w stylu 17-22mm) manualnego co by przymkniete mialo dobre rogi?

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jest jedno dobre manualne szkło o tej szerokości: Distagon 21mm.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Carl Zeiss Distagon 21 mm f/2.8 ponoc drogie i ciezko dostepne ale niby rewelacyjne optycznie ... oczywiscie to jedynie ploteczki nie potwierdzone namacalnie przeze mnie, ciekawe jak sie sprawuje to szklo z 5d mark 2
    Canon FF

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dokladnie tak. distagon 21. w wakacje zeiss ma wypuscic ten obiektyw z wersji ZE czyli do canona. juz nie moge sie doczekac
    jarek

Strona 190 z 410 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200240290 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów