Strona 176 z 410 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 751 do 1 760 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

noszę i robię cały czas w brylach, kadr widzę cały.Czasem tylko jak slonce z boku zaświeci to mimo że mam powłoki antyreflex, przeszkadza. Mam też dwie pary jedne z szybkim fotochromem, drugie białe.Fotochrom nie przeszkadza -czego sie bałem przy wejsciach, ze słonca do ciemnych pomieszczeń i białe w plecaku jako backup.. Wadę mam -3Dp ale chyba ciężko by było przy nagłej stracie okularków dalej focić..

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli uzywasz matowke do recznego ostrzenia, bez wizjera? Tak?
    Czy fotografujesz w ten sposob sluby, czy cos innego?
    Pozdrawiam!

Coś już napisał

Domyślnie blokada ostrości w 5Dm2

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Patent jest - zakładka w menu "C.Fn IV: Operation / Others" poz. IV-1.
    http://www.dpreview.com/reviews/cano...kii/page13.asp
    Reszta w instrukcji 8).
    Dzięki, wczoraj zmęczony tego nie napisałem, ale o jakichś możliwościach na tej zakładce pamiętałem, tyle, że swego czasu przy czytaniu instrukcji nie wyglądało to dla mnie jasno, co przy którym ustawieniu jak działa, a wolę przeczytać czyjś klarowny opis niż zdawać się na swoją intuicję. Ale jak się nie ma co się lubi...
    Jest to opisane w polskiej instrukcji na stronie 182, by ktoś chętny do sprawdzenia nie musiał się kopać.

Więc pokrótce opis moich dzisiejszych testów (zakładka C.Fn IV: Operowanie/Inne, punkt 1 - Spust migawki/Przycisk AF-ON) :
    (Uwaga: tryb ustawiania ostrości miałem na AI Serwo)

0. (opcja fabryczna) AF-ON uruchamia niezależnie od przycisku spustowego ustawienie ostrości, * blokuje na chwilę parametry ekspozycji, ale nie ustawianie ostrości, po włączeniu * przytrzymywanie spustu do połowy podtrzymuje blokadę ekspozycji, ale autofokus ustawiany jest bez przerwy.

1. Przycisk spustowy działa jak poprzednio, * jak poprzednio, natomiast AF-ON nie ustawia ostrości, ale jego naciśnięcie i przytrzymywanie WYŁĄCZA ustawianie ostrości przyciskiem spustowym.

2. Przycisk spustowy ma WYŁĄCZONE ustawianie ostrości. Ostrość ustawia się teraz tylko przez naciskanie AF-ON. Można użyć rzecz jasna obu naraz, czyli zrobić zdjęcie w trakcie działania autofokusa. * działa jak poprzednio.

3. Przycisk spustowy ma WYŁĄCZONE ustawianie ostrości. Ostrość ustawia się teraz tylko przez naciskanie AF-ON. Przycisk spustowy przejmuje funkcję przycisku *, tzn. jego naciśnięcie do połowy blokuje parametry ekspozycji.
    AF-ON ustala zarówno wartości fokusa jak i ekspozycji, przy czym ustawienie ekspozycji i tak wybierane jest na koniec naciśnięciem spustu.

4. Jak w punkcie 0, tylko teraz AF-ON zwyczajnie nie działa.

Rzeczywiście opcje 1, 2 i 3 dają efekt, o jaki mi chodziło, a najciekawiej dla mnie wygląda opcja 3.

Pozdrawiam
    rsaw
    Ostatnio edytowane przez rsaw ; 06-04-2009 o 11:56

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

czy może mi ktoś wytłumaczyć skąd (wciąż) tak wysoka cena 5dII ??

na wejściu (wiadomo że cena jest wygurowana w kosmos), - jak EURO poszło do góry cena też poszybowała, tymczasem euro spada, coraz dalej od premiery, a cena wciąż niebotycznie wysoka !!

jak sądzicie - jak będzie wyglądała cena przy obecnym kursie euro i $ za miesiąc/dwa ?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacho Zobacz posta

na wejściu (wiadomo że cena jest wygurowana w kosmos), - jak EURO poszło do góry cena też poszybowała, tymczasem euro spada, coraz dalej od premiery, a cena wciąż niebotycznie wysoka !!

jak sądzicie - jak będzie wyglądała cena przy obecnym kursie euro i $ za miesiąc/dwa ?
    Pewnie za szybko to nie spadnie. Ja od listopada czekałem na jakis spadek ceny i już mi się to znudziło, kupiłem i przestałem sie stresować. Mogłem czekać jeszcze długo bo na zdjęciach nie zarabiam więc i mniejsze ciśnienie było. Ale jest puszeczka juz w domku i dobrze mi z nią. Fajowa pucha!!!

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacho Zobacz posta

Puszka już właściwie zaczęła tanieć ale szkła cały czas stoją wysoko.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 09-04-2009 o 21:48

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Czyli uzywasz matowke do recznego ostrzenia, bez wizjera? Tak?
    Czy fotografujesz w ten sposob sluby, czy cos innego?
    jajka se tak fotografuje,
    pisanki znaczy się... na święta... coś innego czyli...
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 09-04-2009 o 22:00

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Puszka już właściwie zaczęła tanieć ale szkła cały czas stoją wysoko.
    No, cena troszkę drgnęła, ale nie wiadomo czy dlatego że tanieje sama pucha, czy dlatego, że jest już dużo ofert i puszka stała się po prostu dostępna (większa konkurencja wśród sprzedających), bo jeszcze jakiś czas temu trzeba było się na nią zapisywać. W sumie na jedno wychodzi.

Moim zdaniem cena będzie się utrzymywać przez dłuższy czas na istniejącym poziomie i tanieć raczej będzie bardzo wolno. Dużo zależy od kursu złotego do euro, bo tam przecież jest źródełko wszelkiej maści tipów. Także czy warto czekać kilka miesięcy żeby zaoszczędzić 200-300 zł - każdy musi sobie sam odpowiedzieć na to pytanie.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

U jednego z polskich dystrybutorów pojawił się "drugi" 5DmkII.
    Teraz są dwie pozycje 5DmkII o różnych P/N i cenach.
    Czy wiecie coś na ten temat ?

Pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vbel Zobacz posta
    U jednego z polskich dystrybutorów pojawił się "drugi" 5DmkII.
    Teraz są dwie pozycje 5DmkII o różnych P/N i cenach.
    Czy wiecie coś na ten temat ?
    Ten drozszy jest na fakture

Strona 176 z 410 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów