Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacho Zobacz posta
    Trochę z innej beczki - ale nie do końca
    Chodzi o obróbkę RAW z 5dII w cs4.

Czy mając szybki (nawet bardzo) kumputer warto zaopatrzyć się w Vistę i ps4, które to obsługują (wykorzystują?) 64bitowy system przy obróbce zdjęć?

Pytam, ponieważ obróbka tak dużych RAWów nawet przy szybkim sprzęcie trochę trwa...
    - czy szybkim PC - mając vistę i cs4 czas operacji na plikach się zmniejszy (i ew. jak znacznie) ??? a może mając cs4 lepiej zostać przy XP ???

macie jakieś doświadczenia w tej kwestii ??
    ja mam RAIDa i zostałem przy XP. Nie mogę powiedzieć, że Vista gorzej mieli pliki, bo nie sprawdzałem; niemniej XP jest na tyle stabilny i szybki, że po co go zmieniać...., ale niebawem wypróbuję - biorę mojego lapka z Vistą na dłuższy wyjazd, więc będzie sie mogła wykazać

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    ja mam RAIDa i zostałem przy XP. Nie mogę powiedzieć, że Vista gorzej mieli pliki, bo nie sprawdzałem; niemniej XP jest na tyle stabilny i szybki, że po co go zmieniać...., ale niebawem wypróbuję - biorę mojego lapka z Vistą na dłuższy wyjazd, więc będzie sie mogła wykazać
    Półtora roku temu przerabiałem temat. Kupiłem nowy wypasiony sprzęt i vistę business. Po tygodniu skorzystałem z opcji darmowego cofnięcia się do XP i do dziś pracuję na szybkim i stabilnym systemie. U mnie pod XP obróbka jest wyraźnie szybsza.
    Jarek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów