Strona 154 z 410 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204254 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 531 do 1 540 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

albo zarabiac "troche" lepiej niz siedzacy na kasie w biedronce
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Ogólnie, ogólnie

Aby dać za to body 9.500 czy o zgrozo 10.000pln - to trzeba mieć niezłe parcie desperacji :-D
    Czasem po prostu dotację trzeba wykorzystać.

Co do prognoz cenowych to myślę że handlowcy też biorą pod uwagę ewentualny spadek dolara i nie chcą robić zapasów. Dlatego tak mała dostępność na rynku.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Czasem po prostu dotację trzeba wykorzystać.

Co do prognoz cenowych to myślę że handlowcy też biorą pod uwagę ewentualny spadek dolara i nie chcą robić zapasów. Dlatego tak mała dostępność na rynku.
    moi zaprzyjaźnieni handlowcy robią jednak zapasy, ale nie nie mają z czego. A bardzo chcą. To raczej Canon czeka na nie-wiadomo-co, bo towaru jest jak na lekarstwo nawet w USA...

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

pytanko:

czy ktoś próbował, testował, pracował, tworzył na bateriach/akumulatorkach włożonych do gripa (6 szt). Może ktoś oszacował czas pracy na takim zestawie, ilość zdjęć itp. Z braku oryginalnych/zamienników aku do nowej 5 szukam alternatywy.

Pozdro

aha, przy okazji mam zamówiony sprzęt w EURO za 8.199, gdyby przesłali mi powiadomienie o odebraniu aparatu, mogę odstąpić od kupna za aku do nowej 5 , powód, już mam dawno zakupiony.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez sleep ; 09-03-2009 o 00:16
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Dopiero zaczyna Awatar YTR_Bolanda
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    pytanko:

czy ktoś próbował, testował, pracował, tworzył na bateriach/akumulatorkach włożonych do gripa (6 szt). Może ktoś oszacował czas pracy na takim zestawie, ilość zdjęć itp. Z braku oryginalnych/zamienników aku do nowej 5 szukam alternatywy.
    To zależy od tego jakie akumulatorki włożysz. O jakiej pojemności. Ja mam 2700 mAh (w 40D) i nie jestem w stanie oszacować czasu pracy na nich bo... mi sie jeszcze nie wyczerpały - gripa mam od paru dni i mało teraz focę.
    Jeśli interesują kogoś dobre, pojemne i wydajne prądowo akumulatorki tego typu proponuję fora o modelarstwie, oni mają najświeższe wiadomości. Gdybym zapakował dwa BP511a to by było 2 x 1390 mAh = ok. 2800 mAh. Warto sie bawic z paluszkami? Oczywiście...

Acha... Ważna jest jakość każdego z ogniw, bo jak wiadomo najsłabsze ogniwo rzutuje na sprawność całości Najlepiej pokompletować sobie zestawy po 6 ogniw ze sprawdzonych sztuk.
    Ostatnio edytowane przez YTR_Bolanda ; 09-03-2009 o 01:24
    "cegła" powered by 5dII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Aby dać za to body 9.500 czy o zgrozo 10.000pln - to trzeba mieć niezłe parcie desperacji :-D
    Jakiej tam desperacji :wink:. Wystarczy mieć pieniądze i chcieć je (body) kupić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ja tak se czekam od grudnia na 5dkm2 i wcale nie widac ze leci na pysk cena.
    Body z Uk Ebay srednio od 2200 do 2600 euro wiec cena nie spada, w Dublinie 2800 i ludzie biora bo nie maja innej opcji to jest dopiero przegiecie hehehe

Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Ja tak se czekam od grudnia na 5dkm2 i wcale nie widac ze leci na pysk cena.
    Body z Uk Ebay srednio od 2200 do 2600 euro wiec cena nie spada, w Dublinie 2800 i ludzie biora bo nie maja innej opcji to jest dopiero przegiecie hehehe

Pozdrawiam Darek
    Dlaczego nie mają innej opcji desperaci jesteście jak już powiedziałem

Chore jest mając MkI przerzucać się tj. okrutnie przepłacać za MkII.

Bo co mając 21mpix zrobicie odrazu zdjęcie na miarę MŚ - którego za chiny nie dało by się zrobić jedynką - psyhoza i tyle:-D

Zaraz ktoś pewnie wyskoczy i powie że -nie!, ale "Musiałem" mieć na gwałt ISO 6400 :-o:-D
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 09-03-2009 o 13:42

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Nowy firmware

ma być w kwietniu, co obstawiacie?

Chodzą słuchy, że filmiki w ostatniej chwili dodali bo D90 to miał i od początku liczyli się z tym, że doposażą 5DII w full-control video shooting

Obstawiam: pełna kontrola podczas video
    Chciałbym (jako 5DII user) : 25P
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dlaczego nie mają innej opcji desperaci jesteście jak już powiedziałem

Chore jest mając MkI przerzucać się tj. okrutnie przepłacać za MkII.

Bo co mając 21mpix zrobicie odrazu zdjęcie na miarę MŚ - którego za chiny nie dało by się zrobić jedynką - psyhoza i tyle:-D

Zaraz ktoś pewnie wyskoczy i powie że -nie!, ale "Musiałem" mieć na gwałt ISO 6400 :-o:-D
    Ale przecież kupno nowego sprzętu nie musi wynikać całkowicie z racjonalnych przesłanek. I nie ma w tym nic chorego. To raczej doszukiwanie się tutaj psychoz czy dewiacji jest zastanawiające :wink:.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ma być w kwietniu, co obstawiacie?

Chodzą słuchy, że filmiki w ostatniej chwili dodali bo D90 to miał i od początku liczyli się z tym, że doposażą 5DII w full-control video shooting

Obstawiam: pełna kontrola podczas video
    Chciałbym (jako 5DII user) : 25P
    Niestety jak znam Canona to ta premiera była bardzo dobrze przemyślana i wiedzieli co dać, a co wyciąć. Dlatego jeśli coś będzie to standard czyli poprawki błędów ale.... żyjemy w dziwnych czasach i może coś drgnie. Może brak 25 kl/s uznają jako błąd firmware 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 154 z 410 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204254 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów