Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 19-02-2009 o 16:59
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
jest OK, po podpięciu gripa i włożeniu 1 akumulatora, wyświetla się info o stanie akumulatora a pod spodem z wykrzykinkiem brak komunikacji z akumulatorem czy coś w ten deseń - ale dotyczy to drugiego slotu. Połapałem się jak zamieniłem sloty, i wtedy komunikat o braku komunikacji był na górze a info z danymi o aku na dole. Ekran w menu jest dostosowany do 2 akumulatorów, w przypadku używania jednego, taki komunikat się pojawi ale dotyczy tylko pustego slotu, wyzej/poniżej jednoczesnie wyświetlane jest poprawne info o pracującym aku.
Stało się. Dotarła do mnie puszka... Klapka mimo starań nie trzeszczy, firmware 1.0.7. Ale żeby nie było za dobrze, znalazłem jednego hotpiksela (a może dwa złączone). Mam się cieszyć że tak mało?Ile takich hotpikseli jest podstawą do reklamacji sprzętu?
Miej litość...
a ja ponawiam pytanie o aku. Są dostępne zamienniki? Jeśli mam dać za aku oryginalny taką cenę jaką oferują sklepy internetowe, to wolę się pomęczyć na jednym do czasu pojawienia się zamienników...
BTW, u mnie też klapka trzeszczy :P
Zamienniki są dostępne na ebayu, nawet niedrogo. Jedyny mankament, to chyba osobna ładowarka i oczywiście brak komunikacji z aparatem.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")
Na ebay.com można znaleść zamienniki, ale... nie pokazują swojego stanu (nie komunikują się z body) a poza tym nie można ich ładować w canonowskiej ładowarce (w pakiecie jest specjalna, wyłącznie do tych aku).
Więc... tak jak by wyboru nie było.. A ceny na poziomie 350PLN mnie też wpieniają.