Strona 147 z 410 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 461 do 1 470 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    żeby nie było za różowo (jak to w Canonie za co go kochamy) wyswietla mi brak komunikacji z akumulatorem, ale może czegoś nie doczytałem (raczej - bo nie czytam instrukcji), mimo to aparat chodzi bezproblemowo, jedynie w menu w zakladce akumulator jest taki komunikat.
    To chyba prawidłowe, o ile pamiętam (teraz nie sprawdzę, bo akumulator w ładowarce jest ) naciskasz przycisk info i dopiero wówczas pojawia się pełna informacja o akumulatorze.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Domyślnie

Witam

Ja bawiłem się parę godzin i powiem ze sensor robi wrażenie, AF hmm daje rade choć nowe body miało ff na wszystkich szkłach ale + 10 pomogło , dopiero na kompie to było widać.
    wiec 5 d mk2 + 200mm na f2

Dzięki Przemek

100% crop

jest co wycinać.

Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 19-02-2009 o 16:59
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    To chyba prawidłowe, o ile pamiętam (teraz nie sprawdzę, bo akumulator w ładowarce jest ) naciskasz przycisk info i dopiero wówczas pojawia się pełna informacja o akumulatorze.
    jest OK, po podpięciu gripa i włożeniu 1 akumulatora, wyświetla się info o stanie akumulatora a pod spodem z wykrzykinkiem brak komunikacji z akumulatorem czy coś w ten deseń - ale dotyczy to drugiego slotu. Połapałem się jak zamieniłem sloty, i wtedy komunikat o braku komunikacji był na górze a info z danymi o aku na dole. Ekran w menu jest dostosowany do 2 akumulatorów, w przypadku używania jednego, taki komunikat się pojawi ale dotyczy tylko pustego slotu, wyzej/poniżej jednoczesnie wyświetlane jest poprawne info o pracującym aku.

Coś już napisał

Domyślnie

Stało się. Dotarła do mnie puszka... Klapka mimo starań nie trzeszczy, firmware 1.0.7. Ale żeby nie było za dobrze, znalazłem jednego hotpiksela (a może dwa złączone). Mam się cieszyć że tak mało? Ile takich hotpikseli jest podstawą do reklamacji sprzętu?

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Miej litość...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinto Zobacz posta
    Stało się. Dotarła do mnie puszka... Klapka mimo starań nie trzeszczy
    U mnie na początku też nie trzeszczała, ale rozkręciła się z czasem Czyli generalnie nic się nie zmieniło w tej kwestii.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

a ja ponawiam pytanie o aku. Są dostępne zamienniki? Jeśli mam dać za aku oryginalny taką cenę jaką oferują sklepy internetowe, to wolę się pomęczyć na jednym do czasu pojawienia się zamienników...
    BTW, u mnie też klapka trzeszczy :P

Domyślnie

Zamienniki są dostępne na ebayu, nawet niedrogo. Jedyny mankament, to chyba osobna ładowarka i oczywiście brak komunikacji z aparatem.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrus Zobacz posta
    a ja ponawiam pytanie o aku. Są dostępne zamienniki?

Na ebay.com można znaleść zamienniki, ale... nie pokazują swojego stanu (nie komunikują się z body) a poza tym nie można ich ładować w canonowskiej ładowarce (w pakiecie jest specjalna, wyłącznie do tych aku).

Więc... tak jak by wyboru nie było.. A ceny na poziomie 350PLN mnie też wpieniają.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    U mnie na początku też nie trzeszczała, ale rozkręciła się z czasem Czyli generalnie nic się nie zmieniło w tej kwestii.
    tak to jest

Ale to nie klapa lecz obudowa. Jak otworzy się klapkę od baterii to na zewnętrznej ściance jest łączenie 2 elementów obudowy i jeden z nich lekko się przemieszcza.

Strona 147 z 410 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów