Strona 145 z 410 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Myślę, że jest to całkiem niedaleka przyszłość .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

a co Panowie myslicie o tym ??? screen z DPP(raw) ,czas naswietlania 3,2 s iso800 ,mi to wyglada na ewidetnie uwalona matryce......oczywiscie puszka mk2,niestety moja....chyba trzeba wymienic
    na dole wycinek z dobrze dzialajacej puszki ,te same parametry..
    Ostatnio edytowane przez fotobronx ; 18-02-2009 o 00:42

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

ale to jest powiększenie 25%, 50%, 100%?

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

To nie obraź się ale delikatnie mówiąc przesadzasz, ideał to może nie jest ale wątpię by ktoś to uznał za wadę kwalifikującą do wymiany, co najwyżej pomapują piksele i tyle tego będzie...

Domyślnie

mowisz powaznie czy jaja sobie robisz ?? bez powiekszania tez widac
    no i czas to nie jest jakies hc naswietlanie 30s-3 min tylko marne 3 s zreszta przy 1/50 tez je widac tylko troszke mniej.

a tu 50% powiekszenia :
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8423aadaf.html
    Ostatnio edytowane przez fotobronx ; 18-02-2009 o 01:50

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Z drugiej strony skoro Ci to przeszkadza (to Twoje narzędzie pracy wiec Twoja opinia czy samopoczucie jest najważniejsze ) to wyślij do serwisu, a nóż technik będzie miał dobry dzień i wymieni

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    mowisz powaznie czy jaja sobie robisz ?? bez powiekszania tez widac
    no i czas to nie jest jakies hc naswietlanie 30s-3 min tylko marne 3 s zreszta przy 1/50 tez je widac tylko troszke mniej.

a tu 50% powiekszenia :
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8423aadaf.html
    Miałem problem z Hotpixelami - jeden się pokazał po kilku dniach strasznie upierdliwy - ale znalazłem rozwiązanie - u mnie zadziałało więc może i u Ciebie problem zniknie.

1. Odepnij obiektyw i załóż zaslepkę na body.
    2. Z menu wybierz: Czyść matrycę ręcznie.
    3. Pozostaw podniesione lustro z pokrywką na 30-60 sekund.
    4. Wyłącz aparat bezpośrednio przełacznikiem lub wyciągając baterie (nie opuszczaj lustra). Włącz aparat i sprawdź efekt.

Metoda działa na hot pixele tylko w trybie foto. Przy wideo będzie je widać - choć spotkałem się z opiniami że i na wideo wyplamkował sobie soft te pixelki.

Pozdrawiam
    Łukasz
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Z drugiej strony skoro Ci to przeszkadza (to Twoje narzędzie pracy wiec Twoja opinia czy samopoczucie jest najważniejsze )
    Dokładnie tak

Od siebie mam pytanie. Pokaż fotkę normalną (nie testy dekielka cegiełek czy baterii ) Którą musiałeś z tego powodu wyrzucić

Domyślnie

HurricanE :
    ta metode sprawdzilem ,nic nie pomaga ale dziekuje

Max_im:

Niestety foty ktore wykonalem i musialem wyrzucic poszly sie *%&^( poniewaz wlasnie je wyrzucilem.Zostaly tylko onanistyczne testy dekielkow w rawach Zreszta nie mialem zbytnio szansy duzo pofocic bo puszke mialem doslownie 4 h, te pixele zauwazylem wlasnie po raz pierwszy na normalnej fotce na lcd aparatu.
    Foty wrzucilem raczej jako ciekawostke pokazujaca co nas moze spotkac przy zakupie tego sprzetu.

Dodam jeszcze ,ze jak do tej pory sprawdzilem jeszcze 2x40D i 2x5dmk2 i przy tych samych parametrach mozna znalesc moze na upartego 2-3 kropki (to nie bylby zaden problem)
    Niestety tu mam ich tysiace :P
    Ostatnio edytowane przez fotobronx ; 18-02-2009 o 10:03

Strona 145 z 410 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów