Strona 131 z 410 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181231 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 301 do 1 310 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Mnie się zawsze wydawało że należy mieć uzasadnienie do tego żeby kupić a nie żeby nie kupić . A nie widzę powodu żeby zamieniać 5D na 5D2 bo jak patrzę na foty starego 5D to 8)8)
    Ja właśnie dlatego wracam po okresie kombinacji z cropem do starej poczciwej 5D
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu

Domyślnie

Mnie się zawsze wydawało że należy mieć uzasadnienie do tego żeby kupić a nie żeby nie kupić . A nie widzę powodu żeby zamieniać 5D na 5D2 bo jak patrzę na foty starego 5D to 8)8)
    Szkoda czasu na szukanie uzasadnień czy wyjść na imprezę, poznać następną dziewczyną czy kupić nowy aparat. Ja też jestem po 30 i trapią mnie zgoła inne dylematy. Ale jak masz czas, to warto pomyśleć jeszcze trochę, niedługo pewnie będziemy cieszyć się MarkIII, to akurat będziesz procesowo dojrzewał do kupna mojego starego MarkaII

W takim razie podnoszę ranking 5D2 na

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

... A nie widzę powodu żeby zamieniać 5D na 5D2 bo jak patrzę na foty starego 5D to 8)8)
    To na pewno racja, nie miałem 5D ale robiłem nim parę zdjęć i zamiana nie ma specjalnego sensu. Sam przesiadałem się ze starego 20D i to ma sens, a i filmy są mi potrzebne ... w kwestii testów sprzętu na sieci lepiej polegać na opiniach 30 użytkowników niż na testach jakiś firm czy portali bo za dużo tam lobbingu
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Coś już napisał

Domyślnie

ARROW jak u Ciebie w 5d mk2 działa AF z 24-105 ?? bo po teście optyczne.pl troche mi w głowie namieszali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    z tym af to troche zalamka choc moze to przesada albo mieli walniety egzeplarz.
    watpie ,ze af jest gorszy niz w 5d mk1
    odnosnie AF - powiem tyle, ze mialem dwa egzemplarze 5dmk2. Pierwszy mial wyrazny BF na wszystkich moich szklach (nie liczac sigmy 12-24 bo... wiadomo) a drugi (obecny i docelowy) strzela idealnie. Wystarczy, ze mieli podobny egzemplarz i test AF mozna o kant d... roztrzaskac.
    Moje osobiste odczucia - 50tka1.4 dziala celniej na pelnej dziurze w stosunku do starucha 5d
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przed chwilka zrobilem serie 20 zdjec na dworze i w kiepskim oswietleniu na f1.4 gdzie na iso 6400 mialem czasy ok 1/80s - jakims cudem prawie wszystko bylo w celu. Prawie bo procz 2 kadrow z domu.
    Moje osobiste odczucia - 50tka1.4 dziala celniej na pelnej dziurze w stosunku do starucha 5d.
    Poza tym zastanawiam sie dlaczego porownuja 5d2 z sony A900 a nie z realnym konkurentem Nd700 ??
    Ostatnio edytowane przez furzyk ; 06-02-2009 o 13:59 Powód: Automerged Doublepost
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    odnosnie AF - powiem tyle, ze mialem dwa egzemplarze 5dmk2. Pierwszy mial wyrazny BF na wszystkich moich szklach (nie liczac sigmy 12-24 bo... wiadomo) a drugi (obecny i docelowy) strzela idealnie. Wystarczy, ze mieli podobny egzemplarz i test AF mozna o kant d... roztrzaskac.
    Moje osobiste odczucia - 50tka1.4 dziala celniej na pelnej dziurze w stosunku do starucha 5d
    Stały BF to nie problem, jakbym miał stały BF ze wszystkimi szkłami to bym był mega zadowolony (zwłaszcza, że 5d2 ma koretktę tegoż), oni pisali o niedokładnym AF-ie, a nie o dokładnym nie tam gdzie trzeba

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    odnosnie AF - powiem tyle, ze mialem dwa egzemplarze 5dmk2. Pierwszy mial wyrazny BF na wszystkich moich szklach (nie liczac sigmy 12-24 bo... wiadomo) a drugi (obecny i docelowy) strzela idealnie. ...
    Poza tym zastanawiam sie dlaczego porownuja 5d2 z sony A900 a nie z realnym konkurentem Nd700 ??
    Furzyk, a nie dało się tego BF zniwelować korektą AFa dla wszystkich szkieł?
    A jeśli chodzi o porównanie do sony A900, to raczej dlatego, że soniak ma podobną ilość megapikseli, a więc podobne potencjalnie możliwości obrazowania.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    , oni pisali o niedokładnym AF-ie, a nie o dokładnym nie tam gdzie trzeba
    Cytat: "Wyniki jakie otrzymaliśmy dla dwóch różnych obiektywów, w połączeniu z 5D Mark II, są gorsze niż dla najprostszej lustrzanki w ofercie Canona, modelu EOS 1000D".
    Co prawda nie miałem 1000D ale kto wie, może warto kupić
    Powtórzę że dla mnie jest to zupełnie niewiarygodne aby mark II miał gorszy AF od 1000D a co za tym idzie również od starej piątki. Coś tu jest nie tak i tak kategoryczne stwierdzenie można uświadczyć tylko na optycznych.
    Warto jeszcze dodać to co napisali na forum w kontekście tego testu i microadjustment: "Obiektywy były kalibrowane w zależności czy tego potrzebowały. Liczbowych ustawień na skali microadjustments nie pamiętam. To zresztą nie ma znaczenia, bo to indywidualna sprawa konkretnych egzemplarzy".

Nie twierdzę aby to ustawianie miało wpływ na wyniki pracy AF ale cała ta historia z AF jest wręcz nieprawdopodobna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Stały BF to nie problem, jakbym miał stały BF ze wszystkimi szkłami to bym był mega zadowolony (zwłaszcza, że 5d2 ma koretktę tegoż), oni pisali o niedokładnym AF-ie, a nie o dokładnym nie tam gdzie trzeba
    Zgadza sie. Ale jesli mieli taki egz jak moj pierwszy to mozna powiedziec, ze tam gdzie im sie wstrzelil - to sie pomylil i na odwrot

David pixele pixelami ale wiekszosc fotografow zawodowych w zyciu nawet nie nasika na sonego. Albo canon albo nikon i tyle. Poza tym nowa piatka i tak robie zdjecia wyłącznie w srawie 10 mpix za wyjatkiem tych studyjnych - ale i tak (przy dobrze zaplanowanym kadrze) 10 mpix zupelnie starczy do packow czy zdjec z ludzmi.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie mam 5D mkII więc problemy z AF-em tego aparatu (jeśli takowe są) mnie nie dotyczą. Ale przecież dla użytkowników 5D mkII jest chyba rzeczą więcej niż oczywistą (przynajmniej ja tak mam jeśli chodzi o moje aparaty) czy to (ich) body ma problemy z AF czy nie. Więc czym się tu martwić. Jakimś "testem" w jednym z setek portali internetowych. Przecież to nie wirus. Wasze aparaty nie zaczną ostrzyć losowo po przeczytaniu tego opisu 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-02-2009 o 15:00
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 131 z 410 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181231 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów