Strona 130 z 410 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Nie wiem jak to jest ale ja takich problemow z AF nie mam. nie jest super - to prawda, ale bez porownania np. z 450, ktorym kilka dni temu bawilem sie u znajomych.
    canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kol Zobacz posta
    Nie wiem jak to jest ale ja takich problemow z AF nie mam
    jw.

przez wiekszosc czasu i tak mam zalozona lampe. jak nie potrzebuje to tylko wylaczam blysk przelaczajac na odpowiednio skonfigurowany tryb c2, ale wspomaganie af nadal dziala dzieki czemu lapie szybciej i celniej.
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z tym AF to trochę przesadzili w teście na optyczne.pl. Jak dostali jakiś trefny czy "przechodzony" po redakcjach egzemplarz to powinni o tym w teście chociaż napisać w komentarzu do wyników testu. Z drugiej strony to ich rozumiem, po prostu przetestowali taki egzemplarz jaki dostali, przecież nie będą się prosić o inne egzemplarze bo wynik testu wyszedł niezgodnie z oczekiwaniami.
    Po rozdziale z jakością obrazu (szczególnie DR) test pokazuje że dopłacanie z 5D do 5D2 jest kompletnie bez sensu.

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Komentarz na forum optyczne. Podzielam opinie. A pierwsze zdanie moze problem wyjasnic.

"Jak dla mnie celność autofocusa na poziomie 10% w niektórych sytuacjach kwalfikuje aparat do naprawy gwarancyjnej. Jak jest tak we wszystkich egzemplarzach to wszystkie powinny trafić najpierw do serwisu a dopiero później do sprzedaży."
    canon

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

no coz chyba juz tak zostanie moze w mk 3 bedzie lepszy AF podoba sytuacja byla w samsungu gx10 gdy chodzilo o kalibracje obiektywu z pozycji menu jak chciales to musiales doplacic do nowego body gx20, pobozne zyczenie aktualizacji firmware o ta funkcje rozbily sie o sciane obojetnosci firmy, przypuszczam ze w przypadku canona bedzie podobnie
    Canon FF

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Czytuje te testy na optycznie niekiedy i jakoś tak wydaje mi się że testują inny sprzęt niż mówią ... to takie moje subiektywne odczucie w oparciu o test obiektywów Sigma ( mam dwa wiem o czym mówię ) ... mam tylko nadzieję że nie doczekamy się aparatów robionych pod testy jak to bywało ze sterownikami do kart graficznych ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Stwierdzenie, że w 1000D jest lepszy AF jest co najmniej dziwne. Jakoś mi się w to nie chce wierzyć. Wskazywałoby to, że ten AF jest znacznie gorszy niż w starej piątce co jest wątpliwe. Musieli coś mieć nie tak z puszką. Zresztą są przecież na forum użytkownicy nowej piątki i aż takich narzekań na AF to ja w tym wątku nie widziałem.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    Czytuje te testy na optycznie niekiedy i jakoś tak wydaje mi się że testują inny sprzęt niż mówią ...
    Mam podobne odczucie. W testach tamrona 17-50 i canona 17-40 ewidentnie testowali co innego. Wg moich prywatnych doświadczeń szkła dzieli przepaść (na korzyść canona), wg testów to tamron przegrywa tylko solidnością wykonania...

Początki nałogu

Domyślnie

"A co z ciągłym AF, czyli z AI Servo? Mimo, że prędkość trybu seryjnego jest mała, to i tak autofokus nie nadąża za obiektem i zdjęcia w serii są nieostre. Błędy potęguje dodatkowo niecelny autofokus przy otwartej przysłonie. W efekcie skuteczność trybu ciągłego AF można by ocenić na 10-20%. "

Trudno się z tym zgodzić. Mam sample ze stoku z 70-200 także z TC1.4, dziura prawie pełna i całe serie trafionych zdjęć, nawet takich gdzie sam się zdziwiłem, że celne

Jechanie na AF jest natomiast dobre i chętnie widziałbym we wszystkich testach tak wyraźne wytykanie rozmieszczenia punktów czy ich krzyżowości. Może będzie kłopotliwe dla Canona dać w MKIII ten sam AF
    A optyczne mają alibi, żeby ciągle sobie 5 do testów nie sprawić...

P.S. jakbym tego sprzętu nie miał, to pewnie też bym sobie szukał uzasadnienia, dlaczego go teraz nie kupić, więc proszę sobie nie przeszkadzać z narzekaniem. Dla mnie sprzęt jest super. Ma ograniczenia jak miała klasyczna 5. Jednak na koniec patrze na foty i 8)8)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    jakbym tego sprzętu nie miał, to pewnie też bym sobie szukał uzasadnienia, dlaczego go teraz nie kupić, więc proszę sobie nie przeszkadzać z narzekaniem. Dla mnie sprzęt jest super. Ma ograniczenia jak miała klasyczna 5. Jednak na koniec patrze na foty i 8)8)
    Mnie się zawsze wydawało że należy mieć uzasadnienie do tego żeby kupić a nie żeby nie kupić . A nie widzę powodu żeby zamieniać 5D na 5D2 bo jak patrzę na foty starego 5D to 8)8)

Strona 130 z 410 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów