Strona 119 z 410 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129169219 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 181 do 1 190 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Z jednej strony po co - ale z drugiej mialem podobny dylemat. Dotow nie zauwazalem, pasow w sRAWie tez nie ale stwierdzilem ze zainstalowanie nowego softu to 5 minut - zgrywasz na karte, w menu ustawiasz nowy soft, do tego puszka pamieta ustawienia CF.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Bywalec

Domyślnie

Nie martw się, ja tez mam 1.06 i tez za cholerę nie mogę wywołac czarnych kropek. Przy okazji, czy ktoś z użytkowników po wgraniu nowego softu stwierdził jakieś różnice w działaniu/obrazowaniu?

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeszcze mam nie podbitą gwarancję, jestem na okresie testowym, więc nic nie zmieniam. Jak już stwierdzę, że wszystko gra i podbiję gwarancję, to pewnie wgram nowy firmware.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

ja tez troche juz popstrykalem i nic ... mam soft 1.0.6 co mnie cieszy bo jak nie ma nie bede pazorow pchal do firmware
    Canon FF

Domyślnie

Witam, mam pytanie do osób które mają możliwość porównania pracy lustra w nowym i starym 5D. W mojej ocenie dźwięk wydawany przy klepaniu lustrem w nowej 5-tce jest głośniejszy i mniej mi się podoba w porównaniu z poprzednikiem. Zastanawiam się czy może coś jest nie tak z aparatem. Zaraz gdy kupiłem to przy pierwszym zdjęciu odgłos lustra wydał mi się dziwny. Właśnie teraz porównuję dwie piątki i to potwierdza moje wcześniejsze doznania.

Jano

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja miałem podobny dylemat : wgrywać wersję 1.0.7 czy pozostać przy starej ( również mimo usilnych starań nie mogłem sfotografować czarnych plamek ) , ostateczne postanowiłem uaktualnić. Różnic w obrazowaniu nie dostrzegłem..... ani na plus ani na minus.
    Jak dla mnie aparacik bardzo dobry , cieszy mnie wysokie ISO i sprzątaczka , no i w moim egzemplarzu klapka nie trzeszczy ......na razie.
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

O Hosanno! Mozemy juz zalozyc klub trzeszczacych uzytkownikow nowej 5! To bedzie nasz znak rozpoznawczy na zlotach Canonowcow. A jakby tak z kilkuset uzytkownikow 5-tki zatrzeszczalo naraz. To co jak bicie rekordu w graniu na gitarach we Wroclawiu. Tez nas moga wpisac na liste rekordzistow
    canon

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeralda Zobacz posta
    Jeden przypadek na xxx tysiecy. Ehhh.... chyba zaczne szczac w majtki ;-)
    Nie chodzi o szczanie - btw: znam gościa co się po wódce po-gał w majtki - chodzi-ło mi o to by kupić u pewnego dystrybutora (brak problemów z ewentualną reklamacją).
    Poza tym, tak jak w czasach 20D, puścili wadliwą serię i trzeba uważać... po prostu.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jano Zobacz posta
    Witam, mam pytanie do osób które mają możliwość porównania pracy lustra w nowym i starym 5D. W mojej ocenie dźwięk wydawany przy klepaniu lustrem w nowej 5-tce jest głośniejszy i mniej mi się podoba w porównaniu z poprzednikiem.
    Faktycznie dźwięk pracy lustra i migawki jest inny i niezbyt miły.
    Ciesz się jednak tym, co masz, kiedyś był taki aparat EOS3, dźwięk jego migawki przypominał walnięcie upadającej deski klozetowej.
    Jarek

Początki nałogu

Domyślnie

U mnie klapka od baterii w starej piątce tez trzeszczy , co dziwne w modelu niżej czyli 30D milczy jak grób. Tak to już Canon oszczędza jak widać na mniej istotnych elementach.

Pozdrówki i miłego użytkowania MkI i MkII
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Strona 119 z 410 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129169219 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów