a te profile to ze strony adobe, czy skad?
a te profile to ze strony adobe, czy skad?
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Jak to te same? Z tego co mozna dowiedziec sie od Adobe, to kazda nowa puszka ma opracowywany nowy profil, jakis czas po jej ukazaniu sie. Stad wychodza nowe update'y LR i innych wywolywaczy RAW.
Ponadto c3po i Kubamann pisali, ze otwierali zdjecie z danej puszki za pomoca profili roznych aparatow i efekty byly odmienne. Wiec chyba nie te same?
Pozdrawiam!
Czyli uzywasz tych samych profili co LR. Porownaj screen'y Camera Calibration dla ACR i LR:
http://labs.adobe.com/wiki/index.php/DNG_Profiles
Pozdrawiam!
wiesz ja patrze takimi wyspecjalizowanymi urządzeniami co się oczy zwą :P (to nie jest sarkazm i nie służy dogryzieniu komukolwieki widzę czy jest ok czy nie. Nie bawię się porównywanie kalibrowanie i inne wanie
![]()
Bardzo prosze...
http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...1&postcount=45
...nie ma za co;-P
PS. Mam nadzieje ze Czornyj sie nie obrazi ze go tak "crosslinkuje"![]()
Moje dotychczasowe wrazenie z mkii to takeii ze jedne szkla sa lepsze inne gorsze.
I tak 50L miedzy 1,2- 1,8 jest mydlane i ogromnie aberruje powodujac nieuzywalnosc w tych zakresach, gdzie na mki jest super ostre od 1,2.
Natomist 24L mki naodwrot. Nie dosc ze ostrzejsze to jeszcze trafia duuuuuzo lepiej na mkii.
Co do 50L to zdecydowanie lepiej wypada sraw1 i 2 vs raw. W mniejszych wersjach nie widac tak aberracji i zdjecia jest ostrzejsze. Bezposredni sraw wyglada lepiej niz zdałnsajzowany raw do 10mpix w PS.
raw vs sraw1 vs sraw2 z 50L@1,2
Ps. CZemu inny kolor sciany? Wywolywalem tak samo as shot a robilem na Auto WB
Tutaj Caly plik z przykladem CA na 1,2 na ful rawie
Ostatnio edytowane przez trampek ; 26-01-2009 o 11:14
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max