Strona 108 z 410 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    akustyk

Czasy się zmieniają, ludzie z otwartym umysłem wyciągają wnioski i podlegają edukacji. No chyba, że ktoś uważa, że zawsze miał i ma rację.
    ale ja mu tego, bynajmniej, nie odmawiam. i nie wyciagam tego jako zarzutu

natomiast nieodmiennie bede sie upieral przy opinii, ze to co popelnil w pierwszej edycji ksiazki o fotografowaniu to sprzetoonanizm i egzaltacja zabawkami czystej wody i na poziomie przekraczajacym mozliwosci ogromnej wiekszosci uzytkownikow tego forum. tego sie zwyczajnie nie da czytac, nawet majac zaciecie techniczne. a bylo nie bylo mam tego "inz." przed nazwiskiem i byle technobelkotem czy rysunkiem technicznym mnie nie przestraszysz, no .

zreszta, co tu bedziemy po proznicy... wystawie wieczorkiem z domu pdf-a, to kazdy bedzie mogl ocenic. ale polecam sie przygotowac, bo Mroczek 1.00 to twardy facet i osoby z tego forum, ktorym wydawalo sie, ze sa onanistami, to przy nim mali zawodnicy

zeby zrobic pewne sprostowanie, bo ten przyklad z Ojcem Tadeuszem nie byl moze najlepiej dobrany: ja Mroczkowi za zle nie mam (poza tym, ze jego pierwszej ksiazki za diabla nie da sie przetrawic) i jego wartosci jako autora nowszych ksiazek to nie umniejsza. ale uzywanie go jako wzoru antyonanizmu nieodmiennie jest faux pas
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 20-01-2009 o 16:32
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    woyd: A możesz gdzieś RAWa wystawić? Niech się malkontenci suwakami pobujają w softach od RAW i już. Ja też chętnie se pomajtam ;-)
    chętnie, tylko tak za dłuższą chwilę, ponieważ a) zasysam właśnie film "War photographer" z TVP a to przy moich 256 Mb neta trochę potrwa, b) muszę znaleźć miejsce na niego, bo na moim hostingu właśnie z powodu wystawiania bezpośredniego fotek na CB bandwich mi się skończył

Wrzucę późnym wieczorkiem i dam znać

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Spoko maroko. Chyba nikomu się nie spieszy

Dopiero zaczyna Awatar -MM-
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

W linku poniżej strzały tej samej sceny 5Dmk2, 1DsMk3, 50D i 5D, przy ISO 100, 400, 800 and 1600

http://wyofoto.com/EOS_IQ_shootout_2...tout_2008.html

Coś już napisał

Domyślnie

Dwa pytania:
    1. W 5Dm2 w trybie ręcznego ustawiania parametrów ekspozycji za zmiany przysłony odpowiada pokrętło przy spuście, za zmiany czasu duże pokrętło nastaw na tylnej ściance. Może ktoś wie, czy można te pokrętła zamienić rolami?
    W trybie preselekcji przysłony, który używam na zmianę z ręcznym, do ustawiania przysłony służy to małe kółko przy spuście i zmiana jego funkcji w ręcznym nieźle myli.
    2. Czy wybór stylu wpływa na zawartość RAWa? Moim zdaniem nie powinien (tzn. wpływa tylko na postać wypluwanego jpga), ale może ktoś nie zgaduje, jak ja, tylko czytał o tym lub to testował?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja zapytam czy ktokolwiek obrabiał już wielkie rawy na komputerze MBP? 2gb ramu wystarczy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -MM- Zobacz posta
    W linku poniżej strzały tej samej sceny 5Dmk2, 1DsMk3, 50D i 5D, przy ISO 100, 400, 800 and 1600

To widać że tu jeszcze nie poradzili sobie ze sławetnymi czarnymi plamami poprawej białych. Ech
    Pozdrówka

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale ja mu tego, bynajmniej, nie odmawiam. i nie wyciagam tego jako zarzutu
    ok znaczy źle zrozumiałem
    Ale wracając do tamtych czasów to były inne realia
    Kupując nowy sprzęt długo był najnowszą pozycją
    I nic lub prawie nic u nas nie było - tym bardziej człowiek był rozgoryczony tym co mają za granicą.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bj5 Zobacz posta
    To widać że tu jeszcze nie poradzili sobie ze sławetnymi czarnymi plamami poprawej białych. Ech
    Pozdrówka
    ja po zrobieniu 1,5K fotek nową piątką stwierdzam, że tylko W JEDNYM zdjęciu mam czarną obwódkę wokół latarni :-D
    a jeszcze nowego firmware'a nie wgrałem

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -MM- Zobacz posta

Jak dla mnie to wszystkie 3 FF są magiczne...
    Nie wiem czy mi się wydaje ale mam wrażenie że 5DmkII jest najostrzejszy.

Strona 108 z 410 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów