Cytat Zamieszczone przez trufel Zobacz posta
Myst, wiedziałem że taka będzie reakcja.
Fotografia jest pełna "techników maniaków" którym zawsze coś trzeba udowodnić. Bzdura. Wiesz, nie trzeba być kucharzem żeby powiedzieć co jest smaczne a co nie. Znasz krytyka który sam jest reżyserem, poetą czy fotografem?
Wyluzuj. Lubię te fora bo tu jest maniakalna dyskusja mężczyzn dla których życiowe znaczenie ma to czy szkło ostre jest od pełnej dziury czy dopiero od f4. Ale co namaluje światło na matrycy przez to f4 to już zupełnie inna bajeczka... Ale Off top.
Chyba nie zrozumiałeś - może powiem jaśniej i bardziej 'po Twojemu'. Chodziło o to, byś udowodnił, jakie to ponadczasowe foty udało się zrobić komuś bez warsztatu, bo nie bardzo w to wieżę. Często jedząc coś co ugotował dobry kucharz, nie wyobrażasz sobie jaki musi mieć warsztat... Co do krytyków, to nie znam ani jednego który by potwierdził, że powstają ponadczasowe dzieła, niezależnie od warsztatu. O sprzęcie się nie wypowiadałem, ale jak by na to nie spojrzeć, wypowiadamy się w dziale sprzętowym - jeśli Ci on nie pasuje, to nikt Ci czytać, ani pisać w nim nie każe...

A teksty o byciu 'luźnym' proszę daruj sobie, bo od razu mi się kojarzą z tęczową flagą...