Strona 100 z 410 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeden problem.... z tym Tamronem: jest 90mm. Trochę za długi. Nie mam aż tyle odejścia.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Ja polecam Tobie Tamrona 90mm F2.8 SP Macro... Piekielnie ostre szkło, choć wolne...
    Polecasz bo masz? Żałosne.
    I co on z nim zrobi? Dywany będzie na boisku rozkładał do fotografowania?

Ja polecam (bo mam) sigmę 150/2.8, jest ostrzejsza od Twojego tamrona i zdecydowanie szybsza

A już na poważnie: jeśli pytający rozpatruje 65mp-e, to wystarczy mu dość kasy na EF45mm ts-e (lub 24ts-e). Jeśli chodzi o pracę z ostrością, będzie idealne. A przy ff matrycach wystarczy zostawić minimalny margines na pochył.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 17-01-2009 o 19:42
    Jarek

Domyślnie

haha tak trafiła do klienta żebyś wiedział - do mnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trufel Zobacz posta
    Tylko wybór u Canona szkieł EF macro słabiutki... Możecie coś polecić? Z tego co widzę to tylko zostaje ten 50mm f/2.5 compact macro. Chyba że coś z Sigmy?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Sigma 28mm F1.8 EX DG ASPHERICAL MACRO
    Oprócz omawianego już MP z canonem współpracuje kilka firm w każdej po ~~trzy szkla z ogniskowymi ~~50,100,150 mm jeżeli siegnąc po przejściowki i inne mocowania to jeszcze sie znajdzie kilka[w macro i tak często manual].
    Kilkanascie szkiel i cen do wyboru to tak mało?
    żeby coś polecić trzeba by znać:co umiesz, co będziesz fotografowal,gdzie, jakie body ,w jakim celu,ile masz kasy ,itp.Najlepiej odpowiesz sobie sam .Porób próby nawet innymi szklami aby dobrac ogniskową,a budżet powie resztę.:smile:

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek220 Zobacz posta
    To może być nie głupi pomysł a i do tego do czego jest przeznaczony bardzo sie przyda. Ja mam pięco metrowy kabel przenoszący ETTL i fajna zabawa jest a z ST-E2 byłaby jeszcze fajniejsza...
    Canonierzy kombinują jak poprawić autofokus a na forum nikona kombinują jak sprawić żeby d700 dawało takie kolory jak 5d
    http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...1&postcount=45
    Ponoć nawet jakieś emulatory powstają.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tylko wybór u Canona szkieł EF macro słabiutki...
    zaraz, ja się nie znam - nie moja działka, ale akurat do macro to Canon ma trzy rewelacyjne szkła: 100/2.8, 150/3.5 L i manualna 50tka z powiększeniem 5 razy..
    czego chcieć więcej?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kubamanie, nie przeczytałeś uważnie o czym mowa. Chodzi o krótką ogniskową i macro. Np ta 50mm albo może i 24 TS-E. Pytanie jak w warunkach małego studio sfotografować płaski duży obiekt (np. obraz) tak żeby był w całości ostry?
    Tu nie chodzi o powiększenie ale o płaszczyznę ostrości. Nikon ma np. 60mm micro f/2.8. - fajne szkło. My mamy 50mm f/2.8 - trochę inna generacja.
    Swoją drogą ciekawe jak będzie pracował Live View + ostrość przez kontrast w mkII ze szkłami TS-E?

Sławek - chyba Ci chodzi o profile podczas wywoływania NEF w LR - ustawianie kolorystyki w stylu D3 czy 5d itp. O ile to zabawa to... z naszej strony dorobienie sobie brakujących 40 brakujących pól AF już takie wesołe nie jest. Sorry, ale ostatnio poprzeglądałem sporo zdjęć z N i C i muszę powiedzieć że wybór FF cholernie trudny. D700 i 5dmkII to tak dobre puszki że trzeba bardzo konkretnie wiedzieć czego się chce żeby podjąć świadomą decyzję (bez emocji). Jeszcze dwa tygodnie temu prawie zamówiłem D700, teraz jestem bardzej w stronę mkII... no i pokornie czekam na spadek cen obydwu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Swoją drogą ciekawe jak będzie pracował Live View + ostrość przez kontrast w mkII ze szkłami TS-E?
    A to akurat bardzo proste - nie będzie pracował 8) - to szkła manualne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    przepraszam nie chce być niegrzeczny , ale chyba nie wiele ślubów robisz ..wiesz ilu parom mówię przed ślubem w domu co będę robił i jak mają się zachowywać a ile z nich to później robi…stres..stres. I jeszcze raz stres… wszystko zapominają może ze 2 na 10 par się stosuje ..najczęściej są tak znudzeni mszą że marzą tylko żeby tylko wylecieć z kościoła na obiadek…
    bzdura

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Canonierzy kombinują jak poprawić autofokus a na forum nikona kombinują jak sprawić żeby d700 dawało takie kolory jak 5d
    http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...1&postcount=45
    Ponoć nawet jakieś emulatory powstają.
    Naśladowanie jest najwyższą formą uznania
    Najlepiej by było połączyć te dwa aparaty biorąc co najlepsze z każdego

Strona 100 z 410 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów