Strona 96 z 410 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Swoją drogą prezydent Obama musi mieć widniutko w tym swoim gabinecie. Taka ekspozycja....bez flesha.(exif)
    Mnie się wydaje że parasolki widać nawet w oczach !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiesiek_KR Zobacz posta
    Szlag mnie trafia jak niektórzy członkowie piszą jaki to ten nowy 5D jest do d..., bylejaki i ogólnie nie wart złamanego grosza
    Wymieniono na forum wiele wad modelu 5D mk II. Wiele osób stwierdziło, że nie kupi tego aparatu, bo jest za słaby. Wiele osób jest rozczarowanych tym aparatem. Wszystko prawda. Nikt jednak nie napisał, jak tutaj bezpodstawnie sugerujesz, że 5D mk II jest do d... i ogólnie nie wart złamanego grosza.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Całe zdanie brzmiało:
    Szlag mnie trafia jak niektórzy członkowie piszą jaki to ten nowy 5D jest do d..., bylejaki i ogólnie nie wart złamanego grosza nie trzymając nawet puszki w rekach. Co ja mówie niektórzy nawet go nie widzieli na oczy.

Fakt , możliwe że dosłownie nikt nie powiedział że 5DII jest do du..., ale mi chodziło o wypowiedzi ludzi na temat sprzętu którego nie widzieli. Poważam użytkowników którzy mieli sprzęt w ręce, testują go na różne znane im sposoby, jedni robią to lepiej inni troszkę gorzej ale starają się swoimi spostrzeżeniami podzielić z innymi, takimi ludziskami jak użytkownicy właśnie Tego Forum.

Pozdrawiam
    Canon EOS 5D MarkII+EF 16-35 f/2.8 L USM+EF 24-70 f/2.8 L USM +EF 50mm+EF 70-200 f/4 L + Speedlite 580EX II
    http://www.wiesiekzieba.com

Początki nałogu

Domyślnie

Chryste, z jaką ekspresją ona rwie tą kiecę...

...

Domyślnie

ale mi chodziło o wypowiedzi ludzi na temat sprzętu którego nie widzieli
    Jeśli ktoś się pomylił w swojej ocenie to go możesz jak najbardziej sprostować lub wyrazić swoją opinię. Nie wkładaj jednak ludziom w usta słów, których nigdy nie wypowiedzieli, bo jest to niegrzeczne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Rawy zabijają, co prawda na 6123 ostrość jest lekko w krzakach (ale nie przez AF tylko raczej przez lekkie poruszenie), za to na 6175, szczęka po prostu leży mi na ziemi (porysowałem panele kurcze).

Jeszcze raz dzięki za sample.

PS. 6031, jest według DPP uszkodzony.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 16-01-2009 o 13:48

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Swoją drogą prezydent Obama musi mieć widniutko w tym swoim gabinecie. Taka ekspozycja....bez flesha.(exif)
    Tu nie ma co się wydawać. Wystarczy ściągnąć zdjęcie w większej rozdzielczości i widać wyraźnie jedną oktę i chyba drugą (ale tam już kształt nie jest tak dobrze widoczny, może to być blenda lub parasolka).
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Jeśli ktoś się pomylił w swojej ocenie to go możesz jak najbardziej sprostować lub wyrazić swoją opinię. Nie wkładaj jednak ludziom w usta słów, których nigdy nie wypowiedzieli, bo jest to niegrzeczne.
    Wydaje mi się, że zbyt dosłownie odbierasz tamtego posta. W teorii literatury czy w retoryce znane jest takie określenie jak hiperbola. Są to różnego rodzaju zabiegi jakich można użyć, aby zwrócić uwagę czytelnika/rozmówcy na sprawy obok których mógłby przejść obojętnie jeśli by takich zabiegów nie użył. Dla mnie tamten post, jest jak najbardziej zrozumiały i nie próbuję tego brać dosłownie. Język nie jest narzędziem super precyzyjnym, a na tym forum, gdzie ludzie zajmują się fotografią powinno być to tym bardziej zrozumiałe, że czasami używa się różnych zabiegów, aby w pewien zniekształcony sposób coś wyeksponować, lub schować...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Nigdy nie korzystalem, ale jak uzywa sie lamp przez zlacze PC to w exifie jest informacja ze flash byl uruchomiony?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Światło ciągłe i tyle w temacie.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 96 z 410 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów