może i kwestia gustu mi bardziej odpowiada ciepła kolorystyka czyli np przyjemny brąz na twarzy modelki a nie trupio niebieski jak w 5dmkII
może i kwestia gustu mi bardziej odpowiada ciepła kolorystyka czyli np przyjemny brąz na twarzy modelki a nie trupio niebieski jak w 5dmkII
Moje odczucia są podobne , nowa piątka wiernie oddaje kolory w większości przypadków. Auto WB zdecydowanie lepszy niż w poprzednich modelach (miały skłonności do zażółceń).Wyjątkiem gdzie automat sobie nie radzi są sceny z małą ilością światła (bez użycia lampy błyskowej) , ale zawsze można się pobawić przy obróbce rawa lub wcześniej ustawić WB na kartkę - moim skromnym zdaniem nie ma tu żadnego problemu.
A chyba najważniejsze dla mnie jest to , że ekranik nie oszukuje w kwestii kolorków ... to co widzę mam później na kompie i wreszcie jestem szczęśliwy.
P.S. 50 już sobie tak nie radzi z auto WB.
55D,16-200
----------------------------------------------
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
tu nie chodzi o WB tylko o ogólną kolorystykę ,jak na zdjęciach jest przewaga cyjanu i czerwieni to nie da się zbalansować tak aby było dobrze ,bo to dwa przeciwstawne kolory.
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
mozna to wyregulowac na WBtu nie chodzi o WB tylko o ogólną kolorystykę ,jak na zdjęciach jest przewaga cyjanu i czerwieni to nie da się zbalansować tak aby było dobrze ,bo to dwa przeciwstawne kolory.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu