Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Piszesz, ze 90% fot robisz na manualu. I bardzo dobrze jesli uwazasz, ze jest to dla Ciebie najwygodniejszy sposob. Mam tylko nadzieje, ze nie sadzisz, ze ten tryb fotografowania w jakis sposob nobilituje Twoje zdjecia i ze sa np. bardziej "ahtystyczne" niz te zrobione w trybie np. preselekcji przyslony.
    A Ty znowu guza szukasz

Jaki to manual, jak ktoś dobiera trzy parametry (iso/czas/przysłona) a korzysta z automatyki błysku flasha? Bo korekcja na lampie też przecież jest "od jakiejś wartości".
    Czyli my panie wszyscy uzależnieni od tych komputerów.

Tak przy okazji, w ubiegłym roku ktoś chciał, żebym mu przestrzelił 2x12/120 w kwadracie. Dwie rolki zrobiłem kilka dni wcześniej w ramach przypomnienia, tak te ekraniki odmóżdżają. A wołanie i tak zleciłem w zakładzie, bo zwyczajnie się bałem, że dam ciała.

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Natomiast, jeśli te fotki miały pokazać 'genialność', 'magię' czy też 'miodność' kolorków z tej puszki, to jak dla mnie, nie pokazały. Nawiasem mówiąc 40D daje mi podobne zafarby na auto WB, z którymi potem zwykle walczę w raw'ach, żeby je kolorystycznie zgrać z tymi z 5d
    Ja jak zmieniam puszkę na coś nieznanego (typu właśnie 5II), to zawsze staram się opanować ją kolorystycznie w wolnej chwili. Pamiętam, że pierwsze 5tki czy 1mkIII uczłowieczałem jakoś w styczniu, dobierając mozolnie konwerter RAW, do tego profile/kalibracje i wszystko na stałe konserwując ghostem, żeby mi się nic przez cały sezon nie pozajączkowało. Ani to proste, ani przyjemne, ale zrobić trzeba.
    Właśnie niedługo będę sięgał ghosta na nowy sezon :-D

A wracając do zdjęć z pokazu, to jednak mam wrażenie, że bardziej chodziło o pokazanie atmosfery czy świateł, niż możliwości nowej zabawki. A już na pewno nie da się tego zrobić w 600 punktach po dłuższym boku prezentacji flashowej. Bo w to, że Cichy zdaje sobie z tego sprawę wierzę bez problemu.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 12-01-2009 o 16:08
    Jarek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów