Strona 75 z 410 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Dopiero zaczyna Awatar CmaBarowa
    Miasto
    Bar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    No wiesz ja kupie puszkę w kredycie na wiele lat to chciałbym być z niej zadowolony . Po to jest te forum i testy żeby podyskutować a nie dorzucać innym do pieca

Samemu też pstrykam nie martw się
    nie miałem na myśli dopiec konkretnie Tobie luzik ja też ją biorę na kredycik i też mam w planach na więcej niż rok. Tylko jak czytam to i tamto... testy testami można poczytać itp. zgoda ale zdjecia nie składają się z testów Canon 5DmkII jest bardzo dobrym aparatem nie idealnym bo nie ma ideałów na forum nikona można przeczytać: "biorąc pod uwagę zdroworozsądkowe podejście do tematu tego porównania, to róznice są aptekarskie -raz lepiej wypada Nikon a raz Canon -przy odbitkach 20x30cm z obu puszek obraz jest doskonały i trudno by było wskazać ktore zdjęcie jest z danej puszki przy dowolnym iso" ja się ośmielę nawet powiedzie ze przy pozytywach 30x45 tez się nie zauważy. Mam 350D robię odbitki na wystawy 30x45, 50x60 i jest MIÓD MALINA bez urazy pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CmaBarowa Zobacz posta
    mniej testów więcej zdjęć czytacie te testy czytacie jak to gdzieś coś ktoś napisał... zdjęcia robić. Żygac się chce od testów )))))))))))))))))
    To rób kto ci broni? Nikt Ci też nie każe czytać testów. Forum jest do wyrażania opinii ewentualnie do zasięgnięcia/wymiany informacji. Jeśli Cię to denerwuje to nie czytaj - proste.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CmaBarowa Zobacz posta
    idealnym bo nie ma ideałów na forum nikona można przeczytać: "biorąc pod uwagę zdroworozsądkowe podejście do tematu tego porównania, to róznice są aptekarskie -raz lepiej wypada Nikon a raz Canon -przy odbitkach 20x30cm z obu puszek obraz jest doskonały i trudno by było wskazać ktore zdjęcie jest z danej puszki przy dowolnym iso" ja się ośmielę nawet powiedzie ze przy pozytywach 30x45 tez się nie zauważy. Mam 350D robię odbitki na wystawy 30x45, 50x60 i jest MIÓD MALINA
    Pewnie, że nie zauważy. Do czasu, jak ktoś tych zdjęć nie powiesi obok siebie. Wtedy tylko ślepy nie zauważy. Tak, już to udowadniałem kilku osobom, stąd ta pewność.
    Przy formacie 30x45/300dpi spora ilość pixeli z 12mpix będzie już wzięta z sufitu. Na początku spada ostrość, a nie daj Boże trafi się na zdjęciu las albo włosy i już zupełnie jest klapa..
    Jeśli się pisze takie frazesy, to naprawdę warto to wcześniej sprawdzić.
    Jarek

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Nie wiem o co chodzi z tym marudzeniem na piatke. Kupilem nowa piatke, a wczesniej robilem fotki 20-stka, 30-stka, 50-tka, ale dopiero teraz zobaczylem co moze pokazac zwykle szklo: 50 1.4 czy 17-40 i szeroki kat. Jakosc zdjec - idealna. iso 3200 w pelni funkcjonalne. A video - w ogole mi to niepotrzebne, raz wlaczylem.

jedyna wada to wielkosc plikow - robie na srawach, bo normalne rawy to koszmar dla mojego procesora.

ps. byc moze stara piatka robi rownie dobre zdjecia, ale nie mialem przyjemnosci tego testowac.

generalnie jestem puszka zachwycony
    canon

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie

Praktyka…jeśli mam strzelać zdjęcia parze młodej przy wyjściu z kościoła jak do tej pory …czyli stopować ich ręką bo AF się nie wyrabia to wiesz 8 tyś…za tą samą lipe to smutny żart …o tańcach na sali nie wspomnę ..oczywiście daje sobie rade .ale ..gdyby nie szkła które lubię to olałbym Canona ..mimo że Nikon nie leży mi w ręce to może i tak zrobię …Trudno zapłacze się za moimi L-kami ale Auto ISO i AF w D700 jest warte zdrady ..o paru innych szczegółach nie wspomnę ..Chyba ze Canon na wiosne coś szykuje
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wszystko zależy co robisz danym aparatem. Uważam że 5D to super aparat ale z tym AF to na wakacje chyba lub do studia.

Niestety prawda jest taka że porównując dziś z konkurencją to 5D II nie jest wszechstronny w zastosowaniu do imprez ślubnych itp. a taki powinien być, wiele osób na to liczyło . Czasu było dość na dopracownie puszki.

D II to aparat super dobry do studia i statycznych zdjęć w plenerze a reszta kuleje . Do tego jest droższy niż D700 a niczym nie zachwyca .
    Tym posunięciem Canon zmusza mnie do zmiany systemu. Nie chce mi się czekać np. 2 lat zanim coś wypuszczą . A szkoda , wielka szkoda. Jedyna szansa że chociaż wypuszczą na wiosnę jakąś droższa 1-ke co troche zetrze nie miłe wrażenie ( skoro szykują lampę
    Ostatnio edytowane przez ddarc ; 11-01-2009 o 23:13 Powód: Automerged Doublepost
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Taka jest prawda, że Canon wypuszczając D700 pokazał, że można zrobić dobry aparat. Chcielibyśmy aby Canon dał nam taką puszeczkę - zawiedliśmy się-niestety. Prawda jest taka, że jak ktoś stoi przed wyborem systemu to pewnie pójdzie w Nikona. My mamy ciut gorzej, mamy szkła, lampy ponieśliśm pewne inwestycje i sprzedaż całego zestawu jest nieopłacalna ale rozumiem dobrze tych co zmienili system Canona na Nikona lub zmierzają ku temu zamiarowi. Tak jak napisał poprzednik nikt nie będzie mówił parze młodej by stanęła bo zdjęcia robisz prawda? Ale z drugiej strony wszystko zależy od tego czym się zajmujemy, co fotgrafujemy. Ja będę szczęśliwy jeśli mój 400D zastąpie 50D lub 5D II MArk - dlaczego? Bo lubie zdjęcia z tych puszek, ale chciałbym aby AF był tak dobry jak w Nikonach jak w D700 czy D90. Ja puki co zostaje w Canonie gdyż nie miałem jeszcze na tyle poważnych sesji plenerowych czy innych wydarzeń by narzekaćna AF oczywiście to fak, że na 10 zdjęć ze 3 wyrzucę być może wśród nich będzie to najlepsze ujęcie ale pewnie z tych 3 wyrzuconych zdjęć pewnie 1 wyrzucę nie z powodu sprzętu lecz moich umiejętności. Dlatego ja wychodzę z założenia trenować uczyć się słuchać innych, wiem że jak Canonem nie zrobie ciekawego zdjęcia to Nikon też mi nie pomoże.
    Cieszę się, że 40D lub 50D będzie na moją kieszeń 5DMark II jest bardzo dobry tylko trzeba w to wierzyć - nie ma alternatywy a jeśli jest to z pewnością z dużą stratą dla ttego kto zmieni system -takie jest moje zdanie.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

[sylwester Samluk,Cytat] "Taka jest prawda, że Canon wypuszczając D700 pokazał, że można zrobić dobry aparat". Pomyliłeś producentów. :smile:
    Zdarza się. :smile: Pozdrawiam

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Taka jest prawda, że Canon wypuszczając D700 pokazał, że można zrobić dobry aparat.
    Canon? ;-)

Bo lubie zdjęcia z tych puszek, ale chciałbym aby AF był tak dobry jak w Nikonach jak w D700 czy D90.
    Litości, mogę zrozumieć D700, ale D90?? Z jednym krzyżowym? Z czym do ludzi?

wiem że jak Canonem nie zrobie ciekawego zdjęcia to Nikon też mi nie pomoże.
    Otóż to, tego należy się trzymać. Kiepskie zdjęcie pozostanie kiepskie, odrobinę lepszy AF go nie uratuje, choćby się jakiś Bielski-narzekacz* nie skichał.

*90% jego postów na tym forum to jojczenie na temat nieszczęsnego AF w 5D MkII, choć znając poprzednią "twórczość" tego pana - wcale mnie to nie dziwi.

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ja się cieszę ze zmieniających system :-)
    Można okazyjnie kupić dobre obiektywy i body w niezłym stanie od ciśnieniowców dla których klatka na sekundę lub super wypaśnie szkło którego nie ma Canon decyduje o zmianie sprzętu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Praktyka…jeśli mam strzelać zdjęcia parze młodej przy wyjściu z kościoła jak do tej pory …czyli stopować ich ręką bo AF się nie wyrabia to wiesz 8 tyś…za tą samą lipe to smutny żart …
    a czy to jakiś problem, że Młodzi nie będą pędzić do drzwi kościelnych, tylko powoli wyjdą poczekawszy, aż goście wpierw to zrobią i przywitają Parę Młodą na zewnątrz? Do tej pory w większości puszek nie było czegoś takiego jak auto iso i było jakoś dobrze i często puszki te kosztowały dobre ponad 7tys. zł. Oczywiście mamy postęp technologiczny i staliśmy się za bardzo wygodni, ale już bez przesady. Oczywiście, że Canon powinien w końcu wyciągnąć wnioski ze swojej polityki...

Strona 75 z 410 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów