Strona 71 z 410 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Bywalec

Domyślnie

Tylko widzisz, ja znam siebie. Ja ten aparat zmienię jeszcze przed gwiazdką dokładając do interesu z 10kzł.(...) W tym roku miałem 1Ds2 i 1DmkIII. Zamiast myśleć o ujęciach myślałem, który aparat wyjąć
    zatem kup cokolwiek, statystycznie rzecz biorąc i tak dokonasz kilku zamian a ostatecznie tego sprzętu nie jest aż tak dużo - masz sporą szansę "obskoczyć" wszystkie dostępne modele :-D
    pozdrawiam
    Tomek

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem przy tak szybko rozwijającej sie technologi nie ma sensu kupowac aparatu za 20tys skoro za rok czy dwa wypuszcza cos lepszego - jasne zarobi na siebie ale ten nizszy model da wiekszy profit Tobie.
    Co innego z obiektywami które kupuje się na grube lata. Na puche nie warto wydawać XX tys zł
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

ghent, takie podejście można mieć kupując Nikona a nie Canona, bo Cwanon daje porządny AF dopiero w jedynkach, gdzie u Nikona D700 ma równie dobry AF jak D3.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    Moim skromnym zdaniem przy tak szybko rozwijającej sie technologi nie ma sensu kupowac aparatu za 20tys skoro za rok czy dwa wypuszcza cos lepszego - jasne zarobi na siebie ale ten nizszy model da wiekszy profit Tobie.
    Tak - przy pewnych założeniach to słuszne podejście. Szczególnie że Ds III może nie być tak długo nr1 u Canona jak II. Ja zresztą myślę, że ta linia aparatów przejdzie mocną ewolucję w najbliższych latach, bo powoli traci sens. Zresztą nie jestem odosobniony w tym poglądzie.
    Takie "wygibasy" jakie Canon musiał zrobić w nowym 5D po to żeby ochronić Ds-a są wynikiem coraz szybszego postępu. Dlatego uważam że muszą się mocno zastanowić nad sensem wypuszczania trochę lepszego aparatu za 5 tyś zielonych więcej. Zresztą IMHO Nikon ma bardzo podobny problem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Szczególnie że Ds III może nie być tak długo nr1 u Canona jak II.
    no to teraz wypada się chyba zastanowić po co tak na prawdę kupuje się aparat. Jaki jest sens wiecznie gonić za numerem 1? Co brakuje ds3? Oczywiście każdemu w/g potrzeb - mnie osobiście mogłaby do ewentualnego ds4 kusić jedynie matryca średniego formatu - bo kto wie czy do tego nie dojdzie - i nic poza tym. ds3 jest dla mnie sprzętem kompletnym - skrojonym na miarę potrzeb, z jedną tylko wadą - nienormalną ceną.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    mnie osobiście mogłaby do ewentualnego ds4 kusić jedynie matryca średniego formatu - bo kto wie czy do tego nie dojdzie - i nic poza tym. ds3 jest dla mnie sprzętem kompletnym - skrojonym na miarę potrzeb, z jedną tylko wadą - nienormalną ceną.
    chciałbyś mieć matycę średnioformatową w 1ds mk4 z ceną niższą niż chcą za 1ds mk3 takich rzeczy to nawet w erze nie ma

Bywalec

Domyślnie

chciałbyś mieć matycę średnioformatową w 1ds mk4 z ceną niższą niż chcą za 1ds mk3
    a gdzie ja tak napisałem?
    chciałbym aby było tak:
    ds4 - średni format - niech kosztuje 35 tys. czyli "prawie" tyle co mamiya (no takie porządne prawie :-D)
    ds3 - tanieje i kosztuje jakieś 15 tys. co moim zdaniem jest już ceną całkiem normalną za taką puchę
    znając życie wtedy musiałby ktoś komuś ustąpić bo byłoby za ciasno, więc;
    wraz z końcem ds3 wychodzi 5dmk3 z af z ds3 (i wszelkimi duperelami typu filmy) zastępując ds3
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

tomekde, ale pole obrazowe obiektywów EF nie jest w stanie naświetlić średniej klatki (wyjątkiem są obiektywy T&S, które mają na tyle powiększone pole aby prawidłowo naświetlić małą klatkę po maksymalnych przesunięciach), będzie to wyglądało jak fisheye kołowy. trzeba by nowe obiektywy projektować - na to nie ma szans.

Jacek_M
    Guest

Domyślnie

Witam
    Natrafiłem na poniższe sample (ISO400), które nie zachwycają ostrością nowej piątki w porównaniu do powiedzmy 1dsmk3 lub d3x czy d3
    http://www.imaging-resource.com/PROD...2FARI00400.HTM
    http://www.imaging-resource.com/PROD...3XFARI0400.HTM
    http://www.imaging-resource.com/PROD...K3FARI0400.HTM
    http://www.imaging-resource.com/PROD...3FARI00400.HTM

Las z piątki powiedzmy w lewym górnym rogu - nie bardzo ostry, czyżby ta nowa matryca była bardzo, powiedzmy ekonomiczna? Więcej i dokładniej na stronie:
    http://www.imaging-resource.com/MFR1...=Canon_reviews
    Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Z 1dsmk3 to oczywiście pomylił mi się link z 1dmk3, prawidłowy poniżej:
    http://www.imaging-resource.com/PROD...K3FARI0400.HTM
    Ostatnio edytowane przez Jacek_M ; 09-01-2009 o 23:53 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    no to teraz wypada się chyba zastanowić po co tak na prawdę kupuje się aparat. Jaki jest sens wiecznie gonić za numerem 1? Co brakuje ds3? Oczywiście każdemu w/g potrzeb - mnie osobiście mogłaby do ewentualnego ds4 kusić jedynie matryca średniego formatu - bo kto wie czy do tego nie dojdzie - i nic poza tym. ds3 jest dla mnie sprzętem kompletnym - skrojonym na miarę potrzeb, z jedną tylko wadą - nienormalną ceną.
    Popieram to zdanie - ile można zmieniać puszki - popieram też to, że warto mieć dwie takie same - nie ma dylematu, którą wyciągnąć - wyciąga się tę przy której jest adekwatne szkło Oskarkowy, po prostu kup puszki, podnieś deko ceny i gol kapustę, jedź na wakacje i będzie git.
    Ostatnio edytowane przez Teo ; 10-01-2009 o 00:45

Strona 71 z 410 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów