Strona 63 z 410 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

troche przeslodzili... szczegolnie w stwierdzeniu: "Pomimo to obecnie na rynku nie znajdziemy w podobnej cenie konstrukcji, która mogłaby bezpośrednio konkurować z 5D Mk II pod względem jakości zdjęć."
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Potrzebuje pełnej klatki do studia ( stary 5 D odpada ) i super stałki do zdjęć jakie sobie wymyśliłem. Być może będę 2 systemowy jest mi obojętne czym foce byle by zdjęcia mnie zadowalały. Tak sobie licze koszty na dzień dzisiejszy.
    Canon 5D II 8000zł + 85/1.2 6500zł Razem 14 500 zł
    Nikon D700 cena 7000zł + Nikon 85/1.4 cena 3700zł Razem 10 700zł
    hmm.. 3800 w kieszeni..oczywiście ceny mogą się zmieniać..
    O ile wiem na na co stać stałke Canona to nie wiem jak ten Nikon obrazuje
    Mój kolega zajmujący się zawodowo tylko fotografią porzucił z nowym rokiem ekipę kanonierów i przeszedł do żółtych. Po licznych bojach z front/back focusami i ogromnym rozczarowaniu z 24-70L na 5D (wcześniej kilka lat na 30D) porzucił piątkę na rzecz D700 i jest bardzo bardzo zadowolony. Nie piszę tego aby mącić, i nie chodzi o bezpodstawne narzekania, ale wydaje mi się, że nikon staje się dużo rozsądniejszą firmą i może szybko stracić naprawdę sporą część rynku przez tak durne posunięcia. Bawiłem się dziś tym nikosiem i powiem szczerze że gdyby nie przyzwyczajenie do eosów i szklarnia to bym się mocno wahał. Naprawdę niezła puszka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    troche przeslodzili... szczegolnie w stwierdzeniu: "Pomimo to obecnie na rynku nie znajdziemy w podobnej cenie konstrukcji, która mogłaby bezpośrednio konkurować z 5D Mk II pod względem jakości zdjęć."
    trochę... :-D
    Ja mimo wszystko już zaczynam zbierać...
    na 5D mark III :-)
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 07-01-2009 o 21:02 Powód: Automerged Doublepost
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

iREM - bierz bo bedziesz zadowolony. Po przesiadce z 5d jak dla mnie jest spory skok pod wieloma wzgledami.
    śluby, studio - Poznań

Uzależniony

Domyślnie

Dlaczego tak uważasz? A który aparat o zbliżonej rozdzielczości oferuje w podobnej cenie podobną jakość zdjęć?

Domyślnie

uwazam tak poniewaz roznica pomiedzy 12 mpix w d700 a 21 w 5dmk2 jest rzecza dosc nieistotna i osobiscie uwazam ze ten ficzer mozna pominac. Wszak te puszki sa porownywane i raczej pod katem jakosci obrazu wygrywa d700 z tego co obserwuje - a ze cena jest podobna to mozna to uznac za te sama polke sprzetowa.
    śluby, studio - Poznań

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

iREM - bierz bo bedziesz zadowolony. Po przesiadce z 5d jak dla mnie jest spory skok pod wieloma wzgledami.
    Ale co mam brać, bo zbieram, ale na 5D markIII :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    uwazam tak poniewaz roznica pomiedzy 12 mpix w d700 a 21 w 5dmk2 jest rzecza dosc nieistotna i osobiscie uwazam ze ten ficzer mozna pominac. Wszak te puszki sa porownywane i raczej pod katem jakosci obrazu wygrywa d700 z tego co obserwuje - a ze cena jest podobna to mozna to uznac za te sama polke sprzetowa.
    Czytałem ostatnio jakieś testy i wyszło, że poprawną rozdzielczość uzyskiwał (5d mII) na zasadzie jakby miał tylko 17 mpix. Do tego nie mogli wykonać testów na dostarczonym szkle, bo miało tak ********y rozjazd że się wystraszyli. Szok, że przez tyle lat nie można zrobić czegoś porządnie, do tego tyle rodzajów baterii, szok. Co puszka to inna bateria i ładowarka.
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 07-01-2009 o 21:42 Powód: Automerged Doublepost
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uzależniony

Domyślnie

furzyk - ale to dla Ciebie nieistotny ficzer, dla innych wręcz przeciwnie.
    12mpx a 21mpx nie jest absolutnie porównywalne mimo, że znakomitej większości użytkowników owe 12mpx wystarczy w nadmiarze.

Domyślnie

w studiu bede wykorzystywal te 21 mpix (choc 12mpix zupelnie wystarczy do packshotow czy folderow A4) ale na slubach pewnie bede robic w 10mb sRAWach.
    śluby, studio - Poznań

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To nie jest ta sama połka sprzetowa
    d700 jest szczelny i ma super pewny Auto Focus dla mnie zjada stare 5d i nowe.

Cena podobna ? WTF? 5d mk2 8500 Nikon d700 6500 2tysiaki na dobre szkło zostają.

Nikon poleciał niezle z nowym sprzetem jak canon nie wymyśli alternatywnego FullFrama z dobrym focusem to nikon wygrywa w kazdym segmencie
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 63 z 410 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów