Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Widok wątkowy

Dr. Jekyll
    Guest

Domyślnie

Szumami to naprawdę nie trzeba się przejmować. Komuś kto przeskakuje z xxD na nową 5-tkę szczęka (albo jak ktoś napisał - żuchwa :-) ) odbije się od podłogi. Szumy w tym aparacie są bardzo ładne wręcz, bo przypominają ziarno. Ten szum jest po porstu monochromatyczny. ISO 6400 jest gładziuchne jak pupa niemowlęcia. Przynajmniej dla mnie. Nie jestem szumofobem i nie zachwalam "na siłę". Kupiłem aparat "w ciemno" i nie żałuję. Ale także nie jestem osobą, która ze zdjęć żyje. Czasami tylko coś się trafi a wtedy dostępne wysokie czułości są naprawdę ekstra. No i rzecz powszechnie wiadoma, że szum tym bardziej widoczny im większe odbitki robimy. A mnie naprawdę rzadko zdarza się robić komuś odbitki powyżej formatu A4.
    Co do Canon Polska to ktoś powinien zebrać tam tęgie lanie za takie traktowanie przyszłych klientów, którzy choćby tylko tutaj mnożą posty tylko po to, by się czegoś o aparacie dowiedzieć, zamiast iść jak normalni ludzie do sklepu i samemu sprawdzić. Tym bardziej jest to ubliżające, bo wiedzą o tym, że gros ludzi nie przeskoczy nagle na "żółty" aparat, bo mocno są "przywiązani" do firmy obiektywami.
    Wsyd i jeszcze raz - wstyd. Pracuję w firmie i stałych klientów szanuję bardzo, bo to oni są podstawą bytu. A Canon Polska najpierw ma wszystko głęboko a potem się dziwi, że ludzie zaczynają kombinować i sprowadzać sprzęt z zagranicy
    Ostatnio edytowane przez Dr. Jekyll ; 07-01-2009 o 12:12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów