Strona 51 z 410 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

samozwańczo reaktywowałem się i wyczyściłem wątek z rozmów na temat nikona, ds3, szkieł, FF vs Crop, dylematów zakupowych ślubniaków oraz spoglądania w tą lub tamtą stronę, itd, etc. Wyleciało 5 stron na tematy inne niż 5d2. Nie sposób dotrzeć do informacji w temacie wątku !
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    ależ zwróć uwagę, że posiadacze 5dmkII aparat chwalą - może poza Cichym który nie widzi różnicy, co akurat ja poczytuję na plus nowej 5'tki - narzekają nadal Ci którzy w rękach go nie mieli - dokładnie jak w wątku "przedpremierowym"
    A czy ktoś z posiadaczy prócz Cichego przesiadał się z mark I ? Gdybym przeskakiwał z 40d to też bym miał radochę

PS. Cichy nie tylko nie widzi różnicy, ale próbował pokazać, że różnicy nie ma...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A czy ktoś z posiadaczy prócz Cichego przesiadał się z mark I ? Gdybym przeskakiwał z 40d to też bym miał radochę

PS. Cichy nie tylko nie widzi różnicy, ale próbował pokazać, że różnicy nie ma...
    ja sie przesiadlem po 2.5 latach pracy z 5d1. Uwazam ze dokladajac te 4k było warto. Zawsze to 1 kl/s wiecej, LCD o niebo lepszy, iso 6400 jak sadze uzyteczne, czyszczałka i uszczelnienia, filmy i 21 mpix w studiu. Jakby nie patrzec - po kilku pracach w studiu czy slubach sie zwraca. AF mi wystarczy wbrew biadoleniom wiekszosci. Bawilem sie nikonami i deesami i wole to jako piete achillesowa niz np gdyby do starej piatki wlozyli AF z deesa.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    Bawilem sie nikonami i deesami i wole to jako piete achillesowa niz np gdyby do starej piatki wlozyli AF z deesa.
    dla mnie byłaby to puszka marzeń - 5d z af z jedynki rozmarzyłem się

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    dla mnie byłaby to puszka marzeń - 5d z af z jedynki rozmarzyłem się
    chyba dużo się nie rozminiemy, gdy napiszemy, ze to właśnie by była TA puszka, o której mówił nam Corwin. No trudno, może następnym razem. Na ptaki w każdym razie AF 5d2 się nadaje, sprawdzałem
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

wiec uwazam ze i tak puszka jest bardzo udana - w koncu "jakims" cudem udalo mi sie kilkadziesiat slubow pstryknac tym AFem...
    śluby, studio - Poznań

Miasto
    Kraków

Domyślnie

wiec uwazam ze i tak puszka jest bardzo udana - w koncu "jakims" cudem udalo mi sie kilkadziesiat slubow pstryknac tym AFem...
    wiesz, "pstryknąć" to się da i 300d.
    mnie chodzi o to, żeby pracować swobodniej i wygodnie. żeby mniej myśleć o takich pierdach, jak szacowanie ilości wykonanych klatek danej sceny "żeby coś się wybrało", o boczne punkty, które pozwolą bardziej twórczo i odważnie kadrować i budować scenę, o af, który pozwoli nie myśleć o af'ie. do starej piatki nie miałem w zasadzie większych zastrzeżeń, prócz af.

ty wolisz większą matrycę i kilka przydatnych, nie przeczę, ficzerów, z czego wnioskuję, że af ma dla ciebie znaczenie drugorzędne - jesteś szczęściarzem, masz puszkę marzeń za faktycznie niezłą kasę.

dla mnie ten af to nadal duże i bolesne ograniczenie i rozczarowanie.

Domyślnie

No owszem - przydalby sie skuteczniejszy AF ale to tylko jedna (acz b. istotna) rzecz. Przyznasz, ze gdyby AF mial idealny to cala puszka bylaby idealna i do studia i do slubow. A tak byc nie moze (przynajmniej w canonie bo kto kupi jedynki). Na ma co walczyc z wiatrakami. Mi ten AF pasuje a jesli komus nie to zawsze jest mozliwosc sprzedazy szkiel i przesiadki na d700.
    śluby, studio - Poznań

Domyślnie

Moim zdaniem nie jest jeszcze to puszka idealna. Slabo sie spisuje przy nocnych zdjeciach tak jak pisalem poprzedniego posta o pasach pionowych w ciemnych miejscach i szumach. Niewiem moze te pierwsze ezgemplarze Canona 5D II nie sa dopracowane jeszcze i mam nadzieje,ze nowy soft zlikwiduje ten problem.
    5D mark II + 24-105 f/4 IS USM L

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mi ten AF pasuje a jesli komus nie to zawsze jest mozliwosc sprzedazy szkiel i przesiadki na d700.
    oczywiście. tylko zdaje się, że na tak patowych decyzjach zależeć może chyba tylko wyłącznie nikonowi.

Strona 51 z 410 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów