Strona 46 z 410 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Z moich osobistych odczuć : nowa 5 daje lekko chłodniejsze barwy od starej na AWB

Jest jeden pomijany przez wszystkich powód ( obok innych ) dla którego ja osobiście zmieniłem puszki na nowsze - sprzątaczka. Nie twierdzę że że zmiany są warte tej dopłaty , ale bardzo wkurzały mnie te paprochy na matrycy i cotygodniowe dmuchanie puszki.....zobaczymy jak często będę musiał robić to teraz.
    Ostatnio edytowane przez marbo ; 25-12-2008 o 11:37
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbo Zobacz posta

Jest jeden pomijany przez wszystkich powód ( obok innych ) dla którego ja osobiście zmieniłem puszki na nowsze - sprzątaczka. Nie twierdzę że że zmiany są warte tej dopłaty , ale bardzo wkurzały mnie te paprochy na matrycy i cotygodniowe dmuchanie puszki.....zobaczymy jak często będę musiał robić to teraz.
    To dla mnie tez powód(obok innych) dlaktórego skłaniam się bardziej ku zakupieniu nowej piątki. Miałem 30d i wymieniłem na 40d i widze ile ta wycieraczka mi dała. Nie chce już być bez niej:-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    To dla mnie tez powód(obok innych) dlaktórego skłaniam się bardziej ku zakupieniu nowej piątki. Miałem 30d i wymieniłem na 40d i widze ile ta wycieraczka mi dała. Nie chce już być bez niej:-D
    No u mnie akurat na sprzątaczka nie poradziła sobie z przeczyszczeniem jednego z punktów AF i już myślałem o pójściu do serwisu. Gruszka oczywiście załatwiła całą sprawę i wszystko działa tak jak powinno. Nie mniej jednak zawsze to już coś.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    No u mnie akurat na sprzątaczka nie poradziła sobie z przeczyszczeniem jednego z punktów AF i już myślałem o pójściu do serwisu. Gruszka oczywiście załatwiła całą sprawę i wszystko działa tak jak powinno. Nie mniej jednak zawsze to już coś.
    sprzątaczka raczej czyści brud z matrycy a punkty AF są narysowane na matówce a umieszczona są w komorze lustra dlatego funkcja czyszczenia matrycy by nie pomogła choćby przez godzinę matrycą trzęsła.. a gruszka i owszem da mu radę..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    No u mnie akurat na sprzątaczka nie poradziła sobie z przeczyszczeniem jednego z punktów AF
    bo nie w tym jej rola

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tak jak napisałem wcześniej - na pewno będzie trzeba od czasu do czasu przedmuchać komorę aparatu , ale mam nadzieję że naprawdę rzadko. Ja robię to pompką do pontonu ( z gazikiem na otworze zasysającym ), bez talku i z ciągłym równym strumieniem powietrza (3 litry na jeden cykl) ...daje radę , grucha często wdmuchiwała paprochy z powrotem.
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

500 zdjęć, 10 minut filmowania, kilka rodzinnych przeglądów z aparatu na telewizorze przez hdmi i ciągle pozostaje 38% naładowania akumulatora. Czystego focenia to na pewno nie mniej niż 1500 zdjęć, choć myślę, że wyjdzie więcej.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

chyba nie było:

http://www.photographybay.com/2008/1...ck-comparison/
    http://www.cameralabs.com/reviews/Ca.../verdict.shtml

i ponawiam swoją prośbę:
    jeżeli macie możliwość to podeślijcie porónawcze zdjęcia sylwetki Z PLENERU na niskim iso i przesłonie najlepiej 2 lub mniejszej z 5d i 5dII !
    (najlepiej ze statywu)

- fajnie oglądać zdjecia gazet i linijek w iso 6400, ale jeszcze fajniej zdjęcia ludzi !
    IDEALNIE GDYBY TO ZROBIĆ W FORMIE QUIZU: które zdjęcie z której puszki...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacho Zobacz posta
    - fajnie oglądać zdjecia gazet i linijek w iso 6400, ale jeszcze fajniej zdjęcia ludzi !
    3200

a to 12800 po obróbce

w kwestii tych porównań z D700 i tak dalej: takie porównania nie mają absolutnie żadnego sensu dopóki nie wiemy jakie były parametry ustawień aparatu. Puszki mają różne pomiary światła i wiadomo, że Nikon prześwietla a 5d i 5d2 mocno nie doświetlają zdjęć. Aby można było powiedzieć cokolwiek o szumach musi być tryb M i takie same dokładnie takie same ustawienia. Inaczej to qpa, a nie porównanie.

a tu 5000 wołane +1 na twarzach w ACR 5.2, oświetlenie to jedynie te maleńkie lampki
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

No ja wczoraj robiłem trochę zdjęć na ślubie i weselu.
    Na ślubie spokojnie można robić na ISO3200 bez lampki i na przysłonie f4 (miałem średnie oświetlenie). Na weselu bez dodatkowej lampy ani rusz...No niestety. Co do ilości zdjęć, to zrobiłem jakieś 1100 na dwóch akumulatorkach i mam jeszcze 60% naładowania. Można więc spokojnie obliczyć, ile w wyjdzie z jednym. Jest dobrze.

Strona 46 z 410 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów