Strona 40 z 410 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No własnie więcej realnych odczuć i więcej zdjęć (moga byc miniaturki na co mi crop) pokazcie ze 5d mk2 posiada tą magie obrazowania.

Domyślnie

ISO3200, f2.8, jpg

ISO3200, f4, jpg
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 21-12-2008 o 16:05

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Druga sprawa jest problem z karta CF. 16gb Sandisk 16 E3 powoduje u mnie dziwne zachowanie aparatu. czasem przy nagrywaniu filmow urywa mi po 2 lu 8 s.
    Innym dziwnym zachowaniem jest swiecenie czerwonej lampki odpwoeidzialnej za CF kolo multikontrolera. Kiedy wylaczam aparat i zostawiam ww karte wewnatrz aparatu, lampka siweci caly czas......????!?!?!?!?
    czasem jest nawet tak ze jak wyciagne karte to dalej siweci....?
    zdarza sie czasem tak ze jak aparat usypia to lampka nie gasnie.
    Z karta 4gb sandiska E3 nie mam takich problemow.

Ma ktos z juzerow podobne przypadlosci???
    tego nie mam, ale wyglada na to, ze pospiech canonierow zdecydowanie uspil czujnosc kontroli jakosci. przy tak niewielkiej ilosci sprzetu na rynku czesto pojawiaja sie informacje o niedorobkach albo ukrytych wadach.
    Na szczescie zdjecia robic mozna a za jakis czas serwisiowac wszystkie niedociagniecia produkcyjne. Ja mam jakas niedorobke na tylnim wyswietlaczu ale na szczescie kupowalem aparat u Towersa a nie w canon polska, ktory nas olewa wiec czuje sie bezpiecznie.
    jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    ISO3200, f2.8, jpg

ISO3200, f4, jpg
    czy ktoś może wyjaśnić mi, czemu nie działają linki?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    woyd zgadzam się z tobą
    Na myśli miałem że za ten czas zmienią się oczekiwania
    i to co teraz jest w zasadzie idealne będzie średnim standardem
    No i właśnie na tym żerują producenci sprzętu zbijając kasę na naiwniakach. Ludzie zamiast myśleć i kupować wg rzeczywistych potrzeb chcą mieć ten "najlepszy", najnowocześniejszy" i "najszybszy" i sami sobie wmawiają jaki to idealny jest ten nowy model więc trzeba go koniecznie kupić. Po jakimś czasie się pojawia następca z typowymi dla Canona pseudo-zmianami i ten stary już nie nadaje się do robienia zdjęć, mimo że do tej pory był najwspanialszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Druga sprawa jest problem z karta CF. 16gb Sandisk 16 E3 powoduje u mnie dziwne zachowanie aparatu. czasem przy nagrywaniu filmow urywa mi po 2 lu 8 s.
    Innym dziwnym zachowaniem jest swiecenie czerwonej lampki odpwoeidzialnej za CF kolo multikontrolera. Kiedy wylaczam aparat i zostawiam ww karte wewnatrz aparatu, lampka siweci caly czas......????!?!?!?!?
    czasem jest nawet tak ze jak wyciagne karte to dalej siweci....?
    zdarza sie czasem tak ze jak aparat usypia to lampka nie gasnie.
    Z karta 4gb sandiska E3 nie mam takich problemow.

Ma ktos z juzerow podobne przypadlosci???
    nie zaobserwowałem takich efektów na 12 i 16 Sandisk E3 (ta ostania z dopiskiem NewFasterSpeed)
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

Coś już napisał Awatar Evitagen
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    czy ktoś może wyjaśnić mi, czemu nie działają linki?

podaels adres nie do konca odnoszacy sie bezposrednio do zdjecia.

ISO3200, f2.8, jpg

ISO3200, f4, jpg

Would?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Evitagen Zobacz posta
    podaels adres nie do konca odnoszacy sie bezposrednio do zdjecia.

ISO3200, f2.8, jpg

ISO3200, f4, jpg

Dzięki...
    Na zdjęciu Audiofeels

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek220 Zobacz posta
    Mam pytania: czy ktoś sprawdzał jak działa podgląd głębi ostrości w trybie LV?
    I jak w praktyce jest z manualnym ostrzeniem w trybie LV przy powiększeniu fragmentu obrazu?
    Podgląd GO działa, choć jego włączenie w trybie LV powoduje pewien migot przez moment. Rzecz jasna działa tylko wtedy, gdy ekran w LV jest ustawiony na zdjęcie, a nie film. W trybie filmowania obraz jest wyświetlany chyba cały czas z rzeczywistą GO (niezależnie, czy nagrywamy, czy tylko obserwujemy).

Funkcja ostrzenia manualnego przy powiększeniu obrazu w LV jest użyteczna. Czy wygodna, to już każdy niech sam decyduje, dla mnie brak wyłączenia powiększenia przyciskiem (-) jest mankamentem (przełączanie to sekwencyjne 3-stopniowe naciskanie (+) - efekt - wyłączają powiększenie 2 naciśnięcia zamiast 1). Ale działa i dobrze, że jest.
    I działa także w trybie filmowania, co też ważne, jeśli chcemy precyzyjnie ręcznie ustawić ostrość.

Domyślnie

Czy Ktoś może sprawdzić w swoim egzemplarzu 5D mrkII jak jest z łapaniem ostrości przez skrajne punkty AF - prawy i lewy. Ten prawy u mnie jest dużo słabszy od lewego.

Strona 40 z 410 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów